Evde cantık nasıl yapılır? Cantık tarifi nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizler için derledik.
Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 15:32
Kaynak:
Şule GÜRKAN
Evde cantık nasıl yapılır? Cantık tarifi nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar!
Cantık, Bursa'nın meşhur bir pide çeşididir. İçinde kıyma, domates, biber ve soğan olan cantık, fırında pişirilerek yapılır. Cantık, hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde tüketilebilen lezzetli bir yiyecektir.
Malzemeler
2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un200 gram kıyma1 adet soğan2 adet domates2 adet yeşil biber1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Bir kapta ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştırın
Karışım köpürmeye başlayınca unu ve tuzu ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzeri kapalı bir kapta 1 saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı hazırlayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Domatesleri ve yeşil biberleri küp küp doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve soğanı kavurun.
Soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Domates ve yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Karabiber ve pul biberi ekleyin ve karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezelere ayırın.
Her bir bezeyi ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurların üzerine iç harçtan koyun.
Hamurları yarım ay şeklinde kapatın.
Kapattığınız hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Cantıklarınız piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
Cantık yaparken, hamurunuzu çok fazla yoğurmayın. Hamurunuz çok fazla yoğrulursa sertleşebilir. İç harcın içine dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
CANTIK YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
Hamuru çok fazla yoğurmayın. Hamurunuz çok fazla yoğrulursa sertleşebilir.İç harcın içine dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
CANTIK YAPIMININ PÜF NOKTALARI:
Cantık hamurunu yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu süre zarfında hamurunuz iyice kabaracaktır.Cantıklarınızı yaparken iç harcı hamurların ortasına koyun ve kenarlarını kapatın. Böylece cantıklarınız şekilli olacaktır.Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Bu şekilde cantıklarınız daha parlak ve lezzetli olacaktır.
CANTIK SERVİSİ:
Cantıklarınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Cantıklarınızın yanında yoğurt, cacık veya salata servis edebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde cantık nasıl yapılır? Cantık tarifi nedir?
Evde cantık nasıl yapılır? Cantık tarifi nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizler için derledik.
Evde cantık nasıl yapılır? Cantık tarifi nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar!
Cantık, Bursa'nın meşhur bir pide çeşididir. İçinde kıyma, domates, biber ve soğan olan cantık, fırında pişirilerek yapılır. Cantık, hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde tüketilebilen lezzetli bir yiyecektir.
Malzemeler
2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un200 gram kıyma1 adet soğan2 adet domates2 adet yeşil biber1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Bir kapta ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştırın
Karışım köpürmeye başlayınca unu ve tuzu ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzeri kapalı bir kapta 1 saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı hazırlayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Domatesleri ve yeşil biberleri küp küp doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve soğanı kavurun.
Soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Domates ve yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Karabiber ve pul biberi ekleyin ve karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezelere ayırın.
Her bir bezeyi ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurların üzerine iç harçtan koyun.
Hamurları yarım ay şeklinde kapatın.
Kapattığınız hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Cantıklarınız piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
Cantık yaparken, hamurunuzu çok fazla yoğurmayın. Hamurunuz çok fazla yoğrulursa sertleşebilir. İç harcın içine dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
CANTIK YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
Hamuru çok fazla yoğurmayın. Hamurunuz çok fazla yoğrulursa sertleşebilir.İç harcın içine dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
CANTIK YAPIMININ PÜF NOKTALARI:
Cantık hamurunu yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu süre zarfında hamurunuz iyice kabaracaktır.Cantıklarınızı yaparken iç harcı hamurların ortasına koyun ve kenarlarını kapatın. Böylece cantıklarınız şekilli olacaktır.Cantıklarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Bu şekilde cantıklarınız daha parlak ve lezzetli olacaktır.
CANTIK SERVİSİ:
Cantıklarınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Cantıklarınızın yanında yoğurt, cacık veya salata servis edebilirsiniz.
Kaynak: Şule GÜRKAN
Son Haberler
Başkan Işık’tan Bozbey’e tepki: “Bursa yanarken sessiz kaldınız”
Bursaspor’un Erzurum kamp kadrosu açıklandı! İşte kadroda yer alan isimler
27 Temmuz 2025| Balıkesir’de insanlar araştırıyor! Balıkesir namaz vakitleri