Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir?
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir?
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte tarifi!
Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 12:53
Kaynak:
Onur KIZILKAYA
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Gündüz kuşağında yer alan yarışma programı Gelinim Mutfakta'da ağır misafir tatlısı yapılması oldukça dikkat çekti. Yarışmacıların yaptığı ağır misafir tatlısı izleyiciler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte yanıtı...
Ağır misafir tatlısının tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Osmanlı mutfağında şerbetli tatlılar oldukça önemli bir yere sahiptir ve ağır misafir tatlısı da bu geleneğin önemli bir parçasıdır.
Ağır misafir tatlısı, isminden de anlaşılacağı üzere, ağır ve doyurucu bir tatlıdır. Bu nedenle, genellikle özel günler ve davetlerde misafirlere ikram edilir. Tatlı, kakaolu keki, muhallebi ve şerbetiyle hem lezzetli hem de görsel açıdan oldukça şık bir görünüme sahiptir.
Ağır misafir tatlısının yapılışı oldukça basittir. Ancak, tatlının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, kekin piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırılabilir. Şerbetin soğuk olması ise kekin yumuşamasını sağlar. Krema koyu olursa, birkaç kaşık süt ilave edilerek inceltilebilir.
Ağır misafir tatlısı, günümüzde de Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Misafirlerinize sunacağınız hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı arıyorsanız, ağır misafir tatlısını deneyebilirsiniz.
AĞIR MİSAFİR TATLISI NASIL YAPILIR?
Ağır misafir tatlısı, isminden de anlaşılacağı gibi, ağır ve doyurucu bir tatlı türüdür. Kakaolu keki, muhallebi ve şerbetiyle hem lezzetli hem de görsel açıdan oldukça şık bir tatlıdır.
AĞIR MİSAFİR TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Krema için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 parça margarin veya tereyağı
Üzeri için:
Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin. Krema için tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın, margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.Kekin üzerine krema sürün.Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Kekin piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırın ve temiz çıktığını görünce fırından alın.Şerbetin soğuk olması, kekin yumuşamasını sağlar.Krema koyu olursa, birkaç kaşık süt ilave ederek inceltebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir?
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte tarifi!
Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Gündüz kuşağında yer alan yarışma programı Gelinim Mutfakta'da ağır misafir tatlısı yapılması oldukça dikkat çekti. Yarışmacıların yaptığı ağır misafir tatlısı izleyiciler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Ağır misafir tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte yanıtı...
Ağır misafir tatlısının tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Osmanlı mutfağında şerbetli tatlılar oldukça önemli bir yere sahiptir ve ağır misafir tatlısı da bu geleneğin önemli bir parçasıdır.
Ağır misafir tatlısı, isminden de anlaşılacağı üzere, ağır ve doyurucu bir tatlıdır. Bu nedenle, genellikle özel günler ve davetlerde misafirlere ikram edilir. Tatlı, kakaolu keki, muhallebi ve şerbetiyle hem lezzetli hem de görsel açıdan oldukça şık bir görünüme sahiptir.
Ağır misafir tatlısının yapılışı oldukça basittir. Ancak, tatlının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, kekin piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırılabilir. Şerbetin soğuk olması ise kekin yumuşamasını sağlar. Krema koyu olursa, birkaç kaşık süt ilave edilerek inceltilebilir.
Ağır misafir tatlısı, günümüzde de Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Misafirlerinize sunacağınız hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı arıyorsanız, ağır misafir tatlısını deneyebilirsiniz.
AĞIR MİSAFİR TATLISI NASIL YAPILIR?
Ağır misafir tatlısı, isminden de anlaşılacağı gibi, ağır ve doyurucu bir tatlı türüdür. Kakaolu keki, muhallebi ve şerbetiyle hem lezzetli hem de görsel açıdan oldukça şık bir tatlıdır.
AĞIR MİSAFİR TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Krema için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 parça margarin veya tereyağı
Üzeri için:
Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin. Krema için tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın, margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.Kekin üzerine krema sürün.Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Kekin piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırın ve temiz çıktığını görünce fırından alın.Şerbetin soğuk olması, kekin yumuşamasını sağlar.Krema koyu olursa, birkaç kaşık süt ilave ederek inceltebilirsiniz.
Kaynak: Onur KIZILKAYA
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Zirvesi’nde dikkat çeken mesajlar
Dünyanın gözü İstanbul'da! Dolmabahçe'de barış zirvesi
BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: 'İnternet haber sitelerimiz Concorde Sendromu yaşıyor'