Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Bursa Hayat Gazetesi - Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ankara’da kız çocuklarına gece kulübü iddiası: Bakanlıktan açıklama! Haber

Ankara’da kız çocuklarına gece kulübü iddiası: Bakanlıktan açıklama!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunda konuşulan iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu kaydedildi. Habere konu olan olayın takibinin geçen yıl başladığı açıklamada, "Söz konusu olay geçtiğimiz yıl ortaya çıkartılmıştır, halihazırda haberlerde iddia edildiği gibi bir durum bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi. “ŞÜPHELİLER TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞTİR” Geçen yılın eylül ve ekim aylarında bakanlık kurumlarına ilk kayıtları yapılan çocukların ifadelerinin “ihbar” olarak değerlendirildiği açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: “Çocukların beyanları üzerine Bakanlığımızca adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur. Böylelikle adli makamların harekete geçmesi ve soruşturmanın başlatılması sağlanmış, haberlere konu olan çocuklar ise ivedilikle devlet korumasına ve gözetimine alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu doğrultusunda başlatılan soruşturma neticesinde ilgili işletmelere yönelik operasyonlar düzenlenmiş, bu kapsamda adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.” DOSYAYA GİZLİLİK KARARI KONULDU! Bakanlık açıklamasında, soruşturmanın çocukların yararını ön planda tutarak yürütüldüğü ve ilgili dosyaya “gizlilik kararı” konulduğu belirtilerek, çocukların ihmal ve istismara karşı korunmasının kurumun temel önceliği olduğu ifade edildi. Açıklamada, çocukların güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir duruma izin verilmeyeceği vurgulanarak, "Evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir gelecekte büyümeleri için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edecek, suçluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak davaya müdahil olup yargı sürecini titizlikle takip edeceğiz." ifadeleri kullanıldı. ❗️Bazı basın yayın organlarında “Ankara'nın gece kulüplerinde kız çocukları çalıştırılıyor” başlığıyla yer alan haberlere ilişkin basın açıklamamız. pic.twitter.com/Txt0eQfPIg— T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (@tcailesosyal) January 14, 2026

Bursa’da ‘Parlayan Küçük Yıldızlar’ Projesi: Minik oyunculardan büyük gösteri! Haber

Bursa’da ‘Parlayan Küçük Yıldızlar’ Projesi: Minik oyunculardan büyük gösteri!

“Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar” projesi çerçevesinde hazırlanan Bir Eski Zaman Hikayesi adlı tiyatro oyunu, Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluştu. Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, programda yaptığı konuşmada 2025’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edildiğini vurguladı. Uysal, bu vizyonun esas hedefinin aile kurumunu çeşitli risklerden korumak, nüfusun dinamik yapısını sürdürmek ve sosyal refahı en yüksek seviyeye taşımak olduğunu belirterek, "Bizler biliyoruz ki aile sadece kan bağıyla değil, sevgi ve aidiyet bağıyla da inşa edilir. Devletimizin şefkat çatısı altında, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizler, çocuklarımıza sadece birer barınma imkanı değil, bir aile sıcaklığı ve özgüven dolu bir gelecek sunmak için gayret gösteriyoruz." dedi. Uysal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen "Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar" projesinin, çocukların hayatına tiyatro aracılığıyla değer katacağını söyledi. "Bir Eski Zaman Hikayesi" adlı oyunla ilgili bilgi paylaşan Uysal, açıklamasında şunları dile getirdi: "Erzurum'da yakılan bir meşalenin, Türkiye'nin 13 değişik bölge tiyatrosuna yayılan ışığının bir parçasıdır. Sahnede Parlayan Küçük Yıldızlar projesiyle evlatlarımızın özgüvenlerini geliştirmelerini, sanatın evrensel diliyle kendilerini ifade etmelerini, toplumsal hayata aktif ve üretken bireyler olarak katılmalarını hedefliyoruz. Sevgili çocuklar, sizler bugün bu sahneye azmin, yeteneğin ve bir ailenin parçası olmanın ne demek olduğunu bizlere yeniden hatırlatacaksınız. Sizler bizim parlayan yıldızlarımızsınız ve biz her zaman sizin en büyük destekçiniz olacağız." Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Bursa Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kişilere teşekkür eden Uysal, konuşmasını aile bağlarının güçlendiği, çocukların sanat ve sevgiyle yetiştiği bir gelecek temennisiyle noktaladı. Bursa Devlet Tiyatrosu Sanattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Öykü Esendemir Örük, haftalar süren yoğun çalışmaların ardından sahneye çıkan çocukların, yalnızca bir tiyatro performansı sergilemekle kalmayıp aynı zamanda cesaretlerini, hayallerini ve umutlarını izleyicilerle paylaştığını vurguladı. Örük, çocukların cesaret ve azimlerini kutlamak için alkışların yapılacağını ifade ederken, Bursa Devlet Tiyatrosu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yıldırım Belediyesi ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti. Örük, oyunun sezon boyunca Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde Bursa Devlet Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacağını açıkladı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından sahneye çıkan “Bir Eski Zaman Hikayesi”, Barış Bölükbaşı’nın yazısı ve Acan Ağır Aksoy ile Ayşe Dinç’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluştu.

Doğum yardımında rekor ödeme: 709 bin anneye 8,7 milyar lira destek Haber

Doğum yardımında rekor ödeme: 709 bin anneye 8,7 milyar lira destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına 2025 yılında da hız kesmeden devam ediyor. 2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte doğum yardımı tutarlarında önemli bir güncellemeye gidildi. Yeni düzenleme, hem destek miktarlarını artırdı hem de kapsamı genişletti. YENİ DOĞUM YARDIMI TUTARLARI BELLİ OLDU Güncellenen sisteme göre doğum yardımı ödemeleri çocuk sayısına göre farklılık gösteriyor. Buna göre ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek sağlanıyor. Bu ödemeler, çocuklar 5 yaşını doldurana kadar annelerin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. GELİR ŞARTI ARANMIYOR 8 Nisan’da başvuruları başlayan yeni doğum yardımı uygulamasında, dünyaya gelen her çocuk için herhangi bir gelir ya da sosyal kriter aranmadığı belirtildi. Bu kapsamda destekten yararlanmak isteyen tüm aileler eşit şartlarda başvuru yapabiliyor. EN BÜYÜK PAY BİRİNCİ ÇOCUKLARA Açıklanan verilere göre, güncellenen doğum yardımı kapsamında 709 bin 853 anneye toplam 8,7 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Doğum yardımında en yüksek pay yüzde 41,7 ile birinci çocuklara ait oldu. Bu grupta yardımdan yararlanan çocuk sayısı 300 bin 673 olarak kayıtlara geçti. DOĞUM YARDIMINDAN EN FAZLA YARARLANAN İLLER İl bazında yapılan değerlendirmede, doğum yardımından en fazla yararlanan annelerin İstanbul’da olduğu görüldü. İstanbul’u sırasıyla Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Konya, Adana ve Kocaeli takip etti. BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR 2025 Aile Yılı kapsamında güncellenen doğum yardımından faydalanmak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet üzerinden ya da “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması aracılığıyla kolayca gerçekleştirebiliyor. Doğum yardımı uygulamasıyla, hem ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi hem de doğurganlık oranlarının artırılması hedefleniyor.

Bursa’daki dehşet davasında karar: Sanığa müebbet ve 76 yıl hapis cezası Haber

Bursa’daki dehşet davasında karar: Sanığa müebbet ve 76 yıl hapis cezası

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet, yaralama ve cinsel saldırı davasında karar açıklandı. Evine gelen kadını alıkoyarak cinsel saldırıda bulunduğu, onu silahla yaraladığı ve arkadaşını öldürdüğü suçlamalarıyla yargılanan sanık İlyas Sarıkaya (50), ağır cezalara çarptırıldı. SANIK HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR BİRBİRİNİ İZLEDİ Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Sarıkaya; “kasten öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, silahlı yağma ve ruhsatsız silah bulundurma” gibi çok sayıda suçtan hakim karşısına çıktı. Duruşmaya müşteki Fatma O. (44), öldürülen Recep Özaslan’ın (47) yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları katıldı. Sanık, savunmasında olay günü arkadaşı Recep Özaslan ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği Fatma O’yu “uygunsuz halde” gördüğünü öne sürerek, Özaslan’ı silahla vurduğunu kabul etti ancak cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun kılma gibi diğer suçlamaları reddetti. MAHKEMEDEN MÜEBBET VE 76 YIL HAPİS CEZASI Mahkeme heyeti kararında, sanığın Recep Özaslan’a yönelik eylemi nedeniyle müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Fatma O’ya yönelik suçları için ise şu cezalar açıklandı: Kasten öldürmeye teşebbüs: 18 yıl Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma: 12 yıl Zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı: 28 yıl Nitelikli yağma: 12 yıl Ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurma: 6 yıl hapis + adli para cezası Sanığın toplam cezası 76 yıl hapis olarak kayıtlara geçti. NE OLMUŞTU? 12 Temmuz 2023’te A.O., Gasp Büro Amirliği’ne başvurarak kızı Fatma O’nun gizlice kendisine mesaj attığını ve İlyas Sarıkaya tarafından alıkonulduğunu söyledi. A.O., Sarıkaya’yı para verme bahanesiyle eve çağırdı ve polis ekipleri operasyon düzenledi. Küplüpınar Mahallesi’ndeki eve giren ekipler, aylardır alıkonulan Fatma O’yu silahla yaralı halde buldu. Evde ayrıca sanığın Alzheimer hastası annesinin yanında, tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunan Recep Özaslan’ın cansız bedeniyle karşılaşıldı. Gözaltına alınan İlyas Sarıkaya tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bursa’da AVM otoparkındaki bıçaklı saldırı davasında yeni karar Haber

Bursa’da AVM otoparkındaki bıçaklı saldırı davasında yeni karar

Bursa 9. Ağır Mahkemesi, Osmangazi’deki bir AVM otoparkında Aralık 2023’te meydana gelen bıçaklı saldırıya ilişkin bozma kararının ardından sanıkları yeniden hakim karşısına çıkardı. Duruşmaya tutuklu sanık Batuhan M., suça sürüklenen çocuklar H.B.M. ve E.M., Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcisi ve taraf avukatları katıldı. SANIKTAN “BERAAT” TALEBİ Savunmasında üzerine atılı suçu reddeden Batuhan M., istinaf mahkemesinin, müştekinin yüzünde sabit iz bulunduğu gerekçesiyle cezanın artırılmasını istediğini hatırlattı. Müşteki Ayşegül K. ile cezaevinde görüştüğünü iddia eden sanık, yüzünde kalıcı bir iz görmediğini öne sürerek şunları söyledi: "Her ne kadar öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmam talep ediliyorsa da katılan Ayşenur hastanede 1 gün bile kalmadan basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte yaralanmıştır. Benimle birlikte kardeşlerim de ceza almıştır. Aynı evden 3 mahkum olarak yargılanmaktayız. Ailem ve kardeşlerimle mağdur durumdayız. 2 yıldan beri cezaevindeyim. Mahkemeden beraatımı, aksi halde lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim." Sanık kardeşler H.B.M. ve E.M. de pişman olduklarını belirterek beraat talebinde bulundu. ÜST SINIRDAN CEZA TALEBİ Müşteki Ayşegül K.’nın avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ise saldırının kadın hedefli, planlı ve ağır nitelikli olduğunu vurgulayarak sanıkların üst sınırlardan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirme sonucunda üç sanık için şu kararları verdi: Batuhan M.: “Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan verilen 15 yıl hapis, takdiri indirimle 12 yıl 6 ay. H.B.M.: “Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüse yardım” suçundan 7 yıl 6 ay, yaş küçüklüğü nedeniyle 5 yıl. E.M.: Aynı suç kapsamında 3 yıl 9 ay. TELEFONDAN AÇILAN SİREN SESİ SANIKLARI KAÇIRMIŞTI Olay, 2023 yılının Aralık ayında Osmangazi’deki bir AVM’de yaşanmıştı. Arkadaşlarıyla alışverişe gelen Ayşegül K., otoparka indiklerinde eski erkek arkadaşı Batuhan M. ve kardeşlerinin saldırısına uğramış, bıçakla yaralanmıştı. Çevredeki vatandaşların telefondan açtığı polis sireni sesini duyan saldırganlar olay yerinden kaçmıştı. Yerel mahkemenin verdiği ilk cezalar istinaf tarafından düşük bulunmuş ve karar bozulmuştu. Bu duruşmayla birlikte sanıklar hakkında yeni hükümler kesinleşmiş oldu.

Bakanlık duyurdu: Sosyal yardımlarda tek kart dönemi! Haber

Bakanlık duyurdu: Sosyal yardımlarda tek kart dönemi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ve hizmetlerde dijital dönüşüm sürecine hız kazandıracak önemli bir yeniliği vatandaşların hizmetine sundu. Bakanlık tarafından başlatılan “Aile Kart” uygulaması, sosyal yardım ödemelerinin tek bir kart üzerinden yapılmasını sağlayarak, vatandaşlara kolaylık, güven ve hız kazandıracak. Yeni sistem, “Dijital Türkiye” vizyonu kapsamında geliştirilen yapay zekâ destekli merkezi ödeme altyapısıyla çalışıyor. Bu sayede sosyal yardım süreçleri daha düzenli, verimli ve kullanıcı dostu hale getiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Aile Kart uygulaması ile tüm sosyal yardım ödemelerini tek bir platformda topluyor. Vatandaşlar, artık farklı kurum ve kanallardan yapılan ödemeleri tek bir kart üzerinden alabilecek. “Aile Kart” sahibi vatandaşlar, sosyal hizmet ve yardım ödemelerini TAM ATM’leri üzerinden çekebilecek ya da alışverişlerde tüm POS cihazlarında kullanabilecek. 81 İLDE KULLANIMA AÇILDI Bakanlık, ilk etapta 81 ilde doğum yardımı ödemelerini “Aile Kart” üzerinden yapmaya başladı. Önümüzdeki dönemde ise yaşlı, engelli, eğitim, yakacak, gıda ve aile destek ödemeleri gibi farklı sosyal yardım programlarının da bu sistem üzerinden dağıtılması planlanıyor. TAM ENTEGRASYON SAĞLANACAK Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aile Kart” sisteminin yalnızca ödeme kolaylığı sağlamadığı, aynı zamanda sosyal hizmetlerin etkinliğini artırdığı vurgulandı. Yerel yönetimlerle yapılacak tam entegrasyon sayesinde anlık veri paylaşımı mümkün hale gelirken, böylece hak sahiplerinin ihtiyaçlarına daha hızlı ve doğru şekilde ulaşılması hedefleniyor. AİLE KART NEDİR VE NASIL KULLANILIR? “Aile Kart”, sosyal yardım ve hizmet ödemelerinin dijital ortamda entegre biçimde yürütülmesini sağlayan, vatandaşların banka işlemlerini kolaylaştıran yeni bir ödeme kartı sistemidir. Kart sahipleri, TAM ATM ağından para çekme, POS cihazlarında alışveriş yapma ve yardım ödemelerini tek noktadan görüntüleme imkânına sahip olacak.

"İlk Öğretmenim Ailem" uygulamasıyla okula uyum içerikleri yayında Haber

"İlk Öğretmenim Ailem" uygulamasıyla okula uyum içerikleri yayında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Nisan 2025’te kullanıma sunulan “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması, kısa sürede 1 milyon 350 bin aileye ulaşarak büyük ilgi gördü. Ebeveynlerin olumlu ebeveynlik becerilerini desteklemeyi ve çocuk gelişimi hakkında doğru bilgiye ulaşmalarını amaçlayan uygulama, kullanıcıların internet kotasından harcamadan erişebileceği şekilde tasarlandı. YENİ EĞİTİM YILINA ÖZEL İÇERİKLER 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte uygulamaya okul öncesi ve ilkokula başlayan çocukların ebeveynleri için özel içerikler eklendi. Bu içerikler; çocuğun okula uyum süreci, ayrılık kaygısı, sabah rutinleri, arkadaş ilişkileri, dijital medya kullanımı ve sorumluluk geliştirme gibi güncel ebeveynlik konularına ışık tutuyor. EBEVEYNLERE PRATİK BİLGİ VE STRATEJİ Hazırlanan içerikler yalnızca bilgi vermekle kalmıyor; ebeveynlerin günlük yaşamda uygulayabilecekleri pratik önerilerle sürece katkı sağlamalarını da amaçlıyor. Özellikle: Okul öncesi dönemde: Oyunla öğrenme, paylaşma becerileri, sabah rutinleri oluşturma, ayrılık kaygısıyla başa çıkma İlkokul döneminde: Ödev yönetimi, okul kaygısıyla baş etme, okuma alışkanlığı kazandırma, uyku ve beslenme düzeni oluşturma gibi konular uygulamada geniş yer buluyor. GENİŞ YAŞ ARALIĞINA HİTAP EDİYOR Uygulama sadece okula başlayan çocukların ebeveynlerine değil; hamilelik döneminden ergenlik sürecine kadar tüm çocuk gelişim evrelerine yönelik içerikler barındırıyor. Hamile aileler için doğuma hazırlık, psikolojik değişimlerle başa çıkma gibi bilgilendirici içeriklere de yer veriliyor. DOĞUM YARDIMI VE UZMAN DESTEĞİ Uygulama üzerinden doğum yardımı başvuruları yapılabiliyor, ödeme bilgilerine ulaşılabiliyor ve ebeveynler soru ve sorunlarını uzmanlara doğrudan iletip yanıt alabiliyor. Böylece hem idari işlemler hem de psikososyal destek tek bir platformdan sunuluyor. UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR? “İlk Öğretmenim Ailem” uygulaması, Google Play ve App Store üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ailelere kolay erişilebilir, güvenilir ve kapsamlı bir dijital rehber sunan uygulama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Aile Yılı” vizyonunun somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Taciz davasına müdahil olunmadı mı? Bakanlıktan net açıklama geldi Haber

Taciz davasına müdahil olunmadı mı? Bakanlıktan net açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan “bir taciz davasına müdahil olunmadığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu davaya müdahil olunduğunu ve tahliye kararına itiraz edildiğini kamuoyuna duyurdu. BAKANLIKTAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bakanlık olarak müdahil olduğumuz dava süreci ile ilgili verilen tahliye kararına 14 Ağustos 2025 tarihinde itiraz ettik. Davanın devam eden temyiz incelemesini yakından takip ediyoruz. Bu sürece rağmen, bakanlığımızın müdahil olmadığını öne süren iddialar mesnetsiz ve yanıltıcıdır.” “YALAN HABERLERLE KURUMUMUZ YIPRATILMAK İSTENİYOR” Açıklamada ayrıca, bakanlığın karalama kampanyalarına maruz kaldığına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı: “Bakanlığımızı hedef alan ve kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır. Konuyla ilgili yasal haklarımız kullanılacaktır.” “MAĞDURLARIN YANINDAYIZ, DAVALARA MÜDAHİL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açıklamasında mağdurların korunması konusundaki hassasiyetini yineleyerek şu mesajı verdi: “Talep beklemeksizin, tarafların kim olduğuna bakılmaksızın, tüm şiddet ve istismar davalarına müdahil oluyoruz. Bundan sonra da mağdurların yanında yer almaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.