Hava Durumu

Meşhur kabristan büyütülüyor

Bursa'nın tarihi ve en bilinen mezarlığı Emir Sultan'da sınırlı sayıdaki boş alanların gittikçe azalması üzerine, yeni defin alanları için yıkım süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Meşhur kabristan büyütülüyor

Fethiye AKIN/Afra AKBALIK

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bursa aynı zamanda birçok önemli ismin de yaşayıp dünyadan göç etiği bir şehir. Bursa'nın bu önemini gereğiyle taşıyıp yaşatması da Bursa'yı, birçok turistin uğramak istediği rotalardan biri haline getirmiştir.  Yıldırım'daki, ölümlerinin ardından, zihinlerdeki hatıralarıyla beraber yaşatılanların ziyaretine açılan kapısı; Emir Sultan Mezarlığı da, sıkça uğranan yerlerden biridir. Bursa için önemli bir anlamı olan bu mezarlıkta, uzun yıllardan beri kullanılması sebebiyle kazacak yeni yerler bulunamamakta. Bu nedenle mezarlığın büyütülme çalışmaları için yıkım süreci başlatıldı.

ÜNLÜ İSİMLER BURAYI TERCİH EDİYOR

Peygamber soyundan geldiği için "Emir", gönüllere taht kurduğu için de "Sultan" unvanını alan, düşünce adamı Emir Sultan, İslam Dünyası için çok önemli bir isimdir. Adına Bursa'da yapılmış olan türbe, cami ve mezarlık da, Bursa'nın en çok ziyaretçi alan yerlerinden biridir. Bursa'nın en büyük kubbeli camii olan, Emir Sultan Camii'nin altında yer alan Emir Sultan Mezarlığı, camiyi ve türbeyi ziyarete gelenlerin uğramadan geçmediği bir yerdir. Çok büyük bir alan üzerine kurulu olan bu mezarlıkta, Bursa'nın önemli isimleri de metfundur. Bursalılar'ın çok iyi bildiği bir pastane olan Kafkas'ın kurucusu Ali Şakir Tatveren, Reşat Oyal, Ali Osman Sönmez gibi mühim isimlerin yanında Bursa'nın yetiştirdiği 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in de kabristanının da yer aldığı Emir Sultan Mezarlığı, aynı zamanda birçok aile mezarlıklarını da barındırıyor.

FİYATLARI TERCİH EDİLMESİNE ENGEL OLMUYOR

Aşiyan, Zincirlikuyu ve Karacaahmet gibi manzaralarıyla ünlenen, fiyatlarının son derece yüksek olduğu ve çoğunlukla ünlülerin gömüldüğü mezarlıkların yanında, Bursa'nın Emir Sultan Mezarlığı'nın da fiyatı epey yükseklerde. Sınırlı sayıda boş mezar yeri bulunan Emir Sultan Mezarlığı, yüksek defin fiyatları olmasına rağmen,  Bursalılar'ın yakınlarının defini için ilk tercih ettiği mezarlıklardan birisi konumunda. Boş yer bulunamamasından dolayı büyütülmesi düşünülen mezarlığın, batı tarafında yıkım çalışmaları ise başlatıldı.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.