Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uraloğlu’ndan Libya uçağı açıklaması: “Sabotaj bulgusuna rastlanmadı”

Libya uçağının Ankara’da düşmesine ilişkin yürütülen soruşturmaya dair açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olayla ilgili sabotaj bulgusuna rastlanmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2026 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2026 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
Uraloğlu’ndan Libya uçağı açıklaması: “Sabotaj bulgusuna rastlanmadı”

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Libya askeri heyetini taşıyan uçak, dönüş yolunda Ankara’da düştü.

Kazada uçakta bulunan Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Al-Haddad ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkent’te düzenlenen “Trabzon Günleri” etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uraloğlu’ndan Libya uçağı açıklaması: “Sabotaj bulgusuna rastlanmadı”-Bursa Hayat-2

“BÖYLE BİR TESPİTİMİZ YOK”

Uçağın düşüşüne ilişkin hem kaza kırım ekipleri hem de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirten Abdulkadir Uraloğlu, şu ana kadar elde edilen bulguların sabotaj ihtimaline işaret etmediğini ifade etti.

Abdulkadir Uraloğlu, önemli bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek değerlendirmesinde "Dolayısıyla burada genel anlamda baktığımızda bir sabotajı biz görmüyoruz. Böyle bir tespitimiz yok. Ancak nihai bilgilendirme ve karar; ekiplerimizin raporu, savcılık ve mahkeme süreciyle beraber sonuçlanacaktır." dedi.

HERHANGİ BİR TEMASIN OLMADIĞINI NET OLARAK SÖYLEYEBİLİRİM”

Sosyal medyada gündeme gelen iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Abdulkadir Uraloğlu, isim vermeden eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

“Eğer gerçekten samimi olunsaydı, düzelttiğimiz hususlar bir özür beyanıyla paylaşılırdı. Bu tür olaylarda eldeki bilgilerin, gizliliği de düşünülerek öncelikle bizimle paylaşılmasını beklerdik.

Ancak bu yapılmadı, sosyal medyadan paylaşıldı. Biz gerekli incelemeleri yaptık; havalimanlarımız 7/24 hava trafik kontrolörlerimiz ve kameralar tarafından takip ediliyor. Libya uçağına, kendi personeli ve yer hizmetleri dışında herhangi bir temasın olmadığını net olarak söyleyebilirim.”

Uraloğlu’ndan Libya uçağı açıklaması: “Sabotaj bulgusuna rastlanmadı”-Bursa Hayat-3

“ŞÜPHELENECEĞİMİZ BİR BELGE YOK”

Havacılık prosedürleri kapsamında uçaklar arasındaki mesafelerin korunduğunu belirten Abdulkadir Uraloğlu, "Şu ana kadar ortaya konulan, gerçekten şüpheleneceğimiz bir belge yok. Gözümüzden kaçan bir şey olduğunu düşünmüyoruz, varsa da gereğini yaparız. Lütfen kamuoyunu spekülatif iddialarla yormayalım, kafa bulandırmayalım. Biz bu olayın üzerindeyiz ve takip etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.