Hava Durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nereli?

Arama motorları üzerinden, 'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nereli?' sorusuna yanıt aranıyor. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın biyografisi...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nereli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Onaylı Randevu Sistemine ilişkin açıklamasının ardından arama motorları üzerinden araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmanın ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın biyografisi ortaya çıktı. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nereli? İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANI KOCA KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ? 

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte tamamladı ve lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde aldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988'de mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak, 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Bakan Koca, hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde çeşitli sağlık kurumlarında bulundu. Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdiği sağlık kurumlarının kurucusu ve başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını üstlendi.

Koca'nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunuyor.  Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanıdır.

ÖZEL HAYATI

Bakan Koca, evli ve  dört çocuk babasıdır. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.