Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırmızı bültenle aranan 5 suçlu daha yakalanarak Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle ulusal ve uluslararası seviyede aranan 5 suçlunun daha Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Gürcistan’da yakalanan zanlıların ağır suçlardan arandığı öğrenildi. Yerlikaya, "Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2025 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2025 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
Kırmızı bültenle aranan 5 suçlu daha yakalanarak Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı son açıklama, ulusal ve uluslararası suçla mücadelede kararlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan A.A.Y., A.D. ve O.Ç. ile ulusal seviyede aranan İ.K. ve G.Y., Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kırmızı bültenle aradığımız 5 suçluyu daha ülkemize getirdik. Bizden kaçamayacaklar. Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık” ifadelerini kullandı.

AĞIR SUÇLAR, SIKI TAKİP

Yakalanan şahısların dosyalarında yer alan suçlar ise dikkat çekici boyutta.

  • A.A.Y. – Ç*cuğun nitelikli c*nsel ist*smarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu.
  • A.D. – Adam öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, tutuklunun kaçması, hakaret, yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve silahla tehdit gibi çok sayıda suçtan aranıyordu.
  • O.Ç. – Görevi yaptırmamak için direnme suçundan kırmızı bültenle aranan bir diğer isimdi.
  • İ.K. – Yangın, su baskını, bombalama, nükleer-biyolojik silah kullanarak öldürme suçlarından ulusal seviyede aranan tehlikeli bir şahıs.
  • G.Y. – FETÖ terör örgütüne üye olma suçundan aranıyordu.

BAKAN YERLİKAYA: “TÜRK POLİSİNDEN KAÇAMAYACAKLAR”

Yerlikaya açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun; terör örgütü üyelerini, organize suç örgütü mensuplarını ve zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk polisinden kaçamayacaklar.”

Ayrıca, operasyonda görev alan tüm bakanlık çalışanlarına, Adalet Bakanlığı, Interpol–Europol Daire Başkanlığı, Artvin ve Ardahan İl Emniyet Müdürlükleri’ne teşekkür etti.

OPERASYONUN DETAYLARI

Gözaltılar ve iadeler, Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol–Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Gürcistan makamlarının desteğiyle gerçekleştirildi. Uluslararası işbirliği ve istihbarat ağı sayesinde zanlılar kısa sürede tespit edildi ve Türkiye’ye getirildi.

TÜRKİYE’NİN SUÇLA MÜCADELE KARNESİ GÜÇLENİYOR

Bu iade ile birlikte, mevcut kabine döneminde Türkiye'nin yurt dışından iade ettiği suçlu sayısı 369’a ulaştı. Kırmızı bülten kapsamındaki suçluların yakalanması, Türkiye’nin küresel suçla mücadelesindeki kararlılığını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.