Hava Durumu

Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? İşte anketten çıkan sonuç

Vatandaşlara 'Sizce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP genel başkanlığından istifa etmeli mi?' sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 37,6'sı "istifa etmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? İşte anketten çıkan sonuç

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimleri neredeyse birebir tahmin etme başarısını gösteren BETİMAR Araştırma bu kez daha dikkat çeken bir anket gerçekleştirdi.

TARTIŞMALAR ALEVLENDİ

Seçimlerinin kazananının Cumhurbaşkanı Erdoğan olması sonrasında Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak başlayan istifa tartışmalarına mercek tutan anket firması, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı seçmenine "Sizce Sn. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmeli mi?" diye sordu.

ANKETTEN İSTİFA ÇIKTI

31 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde 1.650 kişiyle yapılan ankette; araştırmaya katılanların yüzde 62,4'ü Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söylerken, yüzde 37,6'sı istifa etmemesi yönünde görüş bildirdi.

Söz konusu ankette, "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusuna "Evet etmeli" diyen CHP'lilerin oranı yüzde 51,3'ü bulurken, yüzde 48,7'lık bir oran ise "Hayır etmemeli" yanıtını verdi.

İYİ PARTİ'DE ORAN BİR HAYLİ YÜKSEK

Ankete katılan İYİ Partililerin yüzde 82,1'lik kısmı Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini ifade ederken, Yeşil ve Sol Parti'den bu soruya "Evet etmeli" yanıtını verenlerin oranı yüzde 55,2 oldu.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ DE "İSTİFA" DİYOR

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi'nden ankete katılanların da yine neredeyse tamamına yakını CHP liderinin görevi bırakma zamanının geldiğine işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.