Marmara Denizi, Akdeniz ve Karadeniz'e bağlantılı olması ve farklı tuzluluk oranlarına sahip olması nedeniyle oldukça zengin bir balık çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 235 balık türünün yaşadığı Marmara Denizi'nde bulunan bazı önemli balık türleri şunlardır:
Oluşturulma Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:39
Güncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 14:42
Haber Merkezi
Tekir:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Sarıkanat: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Karagöz: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Dil Balığı: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Kalkan:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
İzmarit: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Kızartma veya çorba olarak pişirilir.
Barbun: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Çipura:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Kırlangıç: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Mezgit: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Çinekop: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Kofana: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Torik: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Pal: Lüfere benzeyen bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Lüfer: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Sardalya: Marmara Denizi'nde bol bulunan ve taze veya konserve olarak tüketilen bir balık türüdür.
İstavrit: Hamsiye benzeyen bir balık türüdür. Hem taze hem de konserve olarak tüketilir.
Hamsi: Marmara Denizi'nin en önemli ve bol bulunan balıklarından biridir. Özellikle sonbahar aylarında büyük göçler halinde avlanır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Marmara Denizi'nde hangi balıklar bulunur?
Marmara Denizi, Akdeniz ve Karadeniz'e bağlantılı olması ve farklı tuzluluk oranlarına sahip olması nedeniyle oldukça zengin bir balık çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 235 balık türünün yaşadığı Marmara Denizi'nde bulunan bazı önemli balık türleri şunlardır:
Oluşturulma Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:39
Güncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 14:42
Haber Merkezi
Tekir:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Sarıkanat: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Karagöz: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Dil Balığı: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Kalkan:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
İzmarit: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Kızartma veya çorba olarak pişirilir.
Barbun: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Çipura:Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Kırlangıç: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Mezgit: Lezzetli ve beyaz etli bir balık türüdür. Fırında, buğulama veya kızartma olarak pişirilir.
Çinekop: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Kofana: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Torik: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Pal: Lüfere benzeyen bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Lüfer: Lezzetli ve yağlı bir balık türüdür. Izgara, fırın veya tava olarak pişirilir.
Sardalya: Marmara Denizi'nde bol bulunan ve taze veya konserve olarak tüketilen bir balık türüdür.
İstavrit: Hamsiye benzeyen bir balık türüdür. Hem taze hem de konserve olarak tüketilir.
Hamsi: Marmara Denizi'nin en önemli ve bol bulunan balıklarından biridir. Özellikle sonbahar aylarında büyük göçler halinde avlanır.
Galeriler
Güllü'nün ölümünde şok itiraf!
Bursa’da otobanda hız şovu pahalıya patladı!
Bursa’da satırlı kavga! Korku dolu anlar yaşandı
Bursa’da metal işçilerinden eylem!
BUÜ ile Cargill’den tarım ve gıda alanında işbirliği
Bursaspor iddiasını sürdürdü: Ankara Demirspor’a 4 gollü cevap
Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı O Ses Türkiye Yılbaşı’nda sahne alacak
Uludağ yeni sezon için hazırlanıyor! Kar kalınlığı kaç santimetre oldu?
Gemlik’e yeni bir sosyal alan! Yaşam Sokağı açıldı
Osmangazi Belediyesi’nden anlamlı mübadale etkinliği