Kayseri, tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Özellikle mutfak kültürü ve yöresel lezzetleriyle meşhurdur.
Oluşturulma Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:09
Güncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:10
Haber Merkezi
Lahmacuna benzeyen yağlama, Kayseri'ye özgü bir yöresel lezzettir. İnce hamur üzerine kıyma, soğan ve baharat sürülerek fırında pişirilir.
Kayseri pastırması, özel olarak seçilmiş etlerden ve baharatlardan yapılan, lezzetli ve doyurucu bir yöresel lezzettir.
İnce hamurdan yapılan ve kıyma, soğan ve baharatlarla doldurulan Kayseri mantısı, Türkiye'nin en meşhur yöresel yemeklerinden biridir.
Kayseri'de çini sanatı da yapılmaktadır. Özellikle Kütahya çinileri Kayseri'de de oldukça meşhurdur. Çini tabaklar, vazolar, lambalar gibi birçok ürün çiniden yapılmaktadır.
Kayseri'de bakır işlemeciliği çok eski bir geçmişe sahiptir. Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'nde önemli bir sanat dalı olarak gelişmiştir. Günümüzde de Kayseri'de birçok bakır ustası geleneksel yöntemlerle bakır ürünler üretmektedir. Tepsi, tencere, kahve cezvesi, süs eşyası gibi birçok ürün bakırdan yapılmaktadır.
Kayseri halı dokumacılığı da oldukça meşhurdur. Özellikle Hereke halıları ve Kulu halıları Kayseri'de dokunmaktadır. Bu halılar, el işçiliği ve kaliteli dokusuyla dünyaca ünlüdür.
Kayseri, tesbih yapımı ile de ünlüdür. Özellikle akik, oniks ve kehribar taşlarından yapılan tesbihler Kayseri'de üretilmektedir. Tesbihler, hem aksesuar olarak hem de stres atmak için kullanılır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kayseri'nin neyi meşhur
Kayseri, tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Özellikle mutfak kültürü ve yöresel lezzetleriyle meşhurdur.
Oluşturulma Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:09
Güncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 13:10
Haber Merkezi
Lahmacuna benzeyen yağlama, Kayseri'ye özgü bir yöresel lezzettir. İnce hamur üzerine kıyma, soğan ve baharat sürülerek fırında pişirilir.
Kayseri pastırması, özel olarak seçilmiş etlerden ve baharatlardan yapılan, lezzetli ve doyurucu bir yöresel lezzettir.
İnce hamurdan yapılan ve kıyma, soğan ve baharatlarla doldurulan Kayseri mantısı, Türkiye'nin en meşhur yöresel yemeklerinden biridir.
Kayseri'de çini sanatı da yapılmaktadır. Özellikle Kütahya çinileri Kayseri'de de oldukça meşhurdur. Çini tabaklar, vazolar, lambalar gibi birçok ürün çiniden yapılmaktadır.
Kayseri'de bakır işlemeciliği çok eski bir geçmişe sahiptir. Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'nde önemli bir sanat dalı olarak gelişmiştir. Günümüzde de Kayseri'de birçok bakır ustası geleneksel yöntemlerle bakır ürünler üretmektedir. Tepsi, tencere, kahve cezvesi, süs eşyası gibi birçok ürün bakırdan yapılmaktadır.
Kayseri halı dokumacılığı da oldukça meşhurdur. Özellikle Hereke halıları ve Kulu halıları Kayseri'de dokunmaktadır. Bu halılar, el işçiliği ve kaliteli dokusuyla dünyaca ünlüdür.
Kayseri, tesbih yapımı ile de ünlüdür. Özellikle akik, oniks ve kehribar taşlarından yapılan tesbihler Kayseri'de üretilmektedir. Tesbihler, hem aksesuar olarak hem de stres atmak için kullanılır.
Galeriler
Menajeri açıkladı: 50 gündür yoğun bakımda olan Fatih Ürek’ten son haber
Artık herkes görebilecek! Nilüfer'de tüm işyerlerine asıldı
Büyükşehir uyardı: Bursa’da emeklileri hedef alan dolandırıcılık yöntemi!
Bursalı lise öğrencileri 30 ülke içinde Avrupa üçüncüsü oldu
Bursa’da korkunç çarpışma: Motosiklet sürücüsü kurtarılamadı
Bursaspor Basketbol takımı yemekte bir araya geldi
Bursa su kesintisi listesi – 5 Aralık 2025 Cuma
Milyonların merak ettiği soru yanıtını buldu: Üç aylar ne zaman başlıyor?
Bursa'da tramvay kazası: Yaşlı adam yaralandı
Kulisleri hareketlendiren zam düzenlemesi! Askıya alındı