Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orta Doğu’da gerilim alarmı! İran’a askeri gözdağı mı?

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile gerilim arttıkça askeri sevkiyatların sürdüğünü belirtti ve Venezuela’ya gönderilene kıyasla daha büyük bir donanmanın İran’a doğru ilerlediğini ifade etti. Trump, “Anlaşma olursa iyi olur, olmazsa ne olacağını göreceğiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2026 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2026 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
Orta Doğu’da gerilim alarmı! İran’a askeri gözdağı mı?

ABD, İran’a olası bir müdahale ihtimaline karşı Orta Doğu’daki askeri gücünü güçlendirmeye devam ederken, Başkan Donald Trump da Tahran’a yönelik yeni açıklamalarda bulundu.

BEYAZ SARAY’DA TRUMP’TAN SERT UYARI!

Başkanlık kararnamesi imza töreninde Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan Trump, İran’a yönelik mesajlar verdi:

“Şu anda İran'a çok fazla sayıda gemi gönderiyoruz. Umarım bir anlaşma yapabiliriz. Anlaşma yaparsak bu iyi olur; anlaşma yapamazsak neler olacağını göreceğiz.”

Trump, İran’a yönlendirilen armadanın kapsamının Venezuela’ya gönderilen armadadan daha geniş olduğunu ifade etti.

Orta Doğu’da gerilim alarmı! İran’a askeri gözdağı mı?-Bursa Hayat-2

ORTA DOĞU’DA GERİLİM ARTIYOR!

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran’a doğru ilerleyen devasa "Armada"yı (ABD donanmasına ait büyük deniz gücü) duyurdu ve Tahran yönetimine anlaşma çağrısı yaptı; aksi takdirde "daha kötü bir saldırı" düzenleneceğini ifade etti.

Trump, bu Armada’nın “USS Abraham Lincoln” uçak gemisi öncülüğünde ilerlediğini ve Venezuela’ya gönderilenden çok daha büyük bir filo olduğunu vurgulayarak, “(Filo) Venezuela’daki gibi, gerekirse hızla ve şiddetle görevini yerine getirmeye hazır, istekli ve kabiliyetli.” dedi.

ABD Merkez Komutanlığı, 26 Ocak’ta yaptığı açıklamada, "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi taarruz grubunun Orta Doğu’ya konuşlandırıldığını ve amacının "bölgesel güvenlik ve istikrarı desteklemek" olduğunu belirtti.

Orta Doğu’da gerilim alarmı! İran’a askeri gözdağı mı?-Bursa Hayat-3

ORTA DOĞU’DAKİ ASKER SAYISI 50 BİNE ULAŞTI

ABD Donanması'na ait füze destroyeri USS Delbert D. Black, bugün İsrail'in güneyinde Kızıldeniz kıyısındaki Eilat Limanı’na demirledi.

Bu hamleyle birlikte ABD, bölgeye yaklaşık 5 bin 700 asker daha göndererek Orta Doğu’daki toplam asker sayısını yaklaşık 50 bine çıkardı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.