Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya Başbakanı istifa etti!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etttiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Japonya Başbakanı istifa etti!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe sağlık sorunları nedeniyle görevi bıraktığını açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Abe, geçtiğimiz ayın ortalarında sağlık durumunun kötüleşmeye başladığını belirtirken, hastalığı nedeniyle önemli siyasi kararlarda hata yapmak istemediği için görevi bıraktığını duyurdu.

Abe, 2012'den bu yana Japonya'yı yönetiyordu.

HASTANE ZİYARETLERİ ŞÜPHE OLUŞTURDU

Geçtiğimiz pazartesi Japonya'nın kesintisiz en uzun süre görevde kalan başbakanı unvanını elde eden Abe'nin, aynı gün Tokyo'daki bir hastaneyi ziyaret etmesi kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, ziyaretin önceki hafta yapılan sağlık kontrolünün devamı niteliğinde rutin bir ziyaret olduğu açıklanmıştı.

Son zamanlarda kameraların karşısına sık çıkmayan Abe'nin sağlığı hakkında yapılan spekülasyonlar ülkeyi yönetmeye devam edip edemeyeceği tartışmalarını beraberinde getirmişti.

HÜKÜMET İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga ise iddiaları yalanlayarak "Başbakan Abe'yi hergün görüyorum, durumunda bir değişiklik yok" diyerek başbakanın sağlığı hakkında olumsuz bir gelişmenin olmadığını ifade etmişti. Bu gelişmelerin ardından Abe'nin bugün bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklanmıştı. Abe'nin bugünkü toplantıda göreve devam edeceğini açıklaması bekleniyordu. Bu nedenle son gelişme Japonya kamuoyunda şoke etkisi oluşturdu.

İLK OLMAYACAK

İlk kez 2006'da başbakanlık koltuğuna oturan Abe, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir yıl sonra istifa etmiş, Aralık 2012'de yeniden göreve gelmişti. Geçtiğimiz yıl koltukta geçirdiği 2 bin 887 günlük toplam görev süresi ile Japonya'nın toplamda en uzun süre görev yapan başbakanı unvanını elde eden Abe, geçen pazartesi ise Eski Japonya Başbakanı Eisaku Sato'nun 2 bin 798 günlük kesintisiz başbakanlık rekorunu geride bırakmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.