Dünya mutfakları arasında bulunan en ilginç yemekler
Dünya mutfakları arasında bulunan en ilginç yemekler
Dünya genelinde birbirinden farklı kültürlerin mutfağında birçok ilginç yemek bulunmaktadır.
Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 23:30
Kaynak:
Funda BAŞ
https://bursahayat.com.tr/
İşte bazı ilginç dünya mutfaklarından yemekler:
Fugu (Japonya): Balon balığından yapılan bu yemek, içerdiği zehir nedeniyle uzman aşçılar tarafından özel lisansa sahip kişilerce hazırlanmalıdır.
Hakarl (İzlanda): Çürük köpek balıklarının gömülüp fermantasyona uğratılmasıyla elde edilen bu yemek, özel bir kokuya ve tada sahiptir.
Escamol (Meksika): Büyük kırmızı karıncaların larvaları olan escamol, genellikle taco içerisinde ya da guacamole ile servis edilir.
Balut (Filipinler): Fertilize olmuş ördek yumurtasının içindeki embriyo ile birlikte pişirilen bu yemek, genellikle baharatlarla tatlandırılarak yenir.
Casu Marzu (İtalya): Sardunya adasına özgü bu peynir, içinde larvaları barındırır. Yemeksepeti genellikle peynirin yanında bulunan larvalarıyla birlikte tüketilir.
Surströmming (İsveç): Fermente edilmiş balık, genellikle çürümüş bir koku yayarak hazırlanır. Sıklıkla ekmek ve patatesle birlikte servis edilir.
Haggis (İskoçya): İskoç mutfağına özgü olan haggis, koyun ciğerleri, kalpleri ve akciğerleriyle yapılan bir tür iç organ sosisidir.
Durian (Güneydoğu Asya): Hem sevilen hem de nefret edilen bu meyve, yoğun bir kokuya sahiptir. Bazı ülkelerde toplu taşıma araçlarında yasaklanmıştır.
Natto (Japonya): Fermente edilmiş soya fasulyesi olan natto, özellikle kahvaltılarda tüketilir. Özgün yapısı ve kokusuyla dikkat çeker.
Biryanili Sürüngen Yemekleri (Güneydoğu Asya): Bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde sürüngenler (yılan, kertenkele, kobra) özel baharatlarla birlikte birbiriyle karıştırılarak pişirilip tüketilir.
Bu yemekler, kültürler arasındaki farklılıkları ve gastronomik çeşitliliği gösteren örneklerdir. İlginç olmalarının yanı sıra, bu yemekler genellikle geleneksel ritüeller, özel hazırlık yöntemleri ve özgün lezzet profilleri ile tanınırlar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dünya mutfakları arasında bulunan en ilginç yemekler
Dünya genelinde birbirinden farklı kültürlerin mutfağında birçok ilginç yemek bulunmaktadır.
İşte bazı ilginç dünya mutfaklarından yemekler:
Fugu (Japonya): Balon balığından yapılan bu yemek, içerdiği zehir nedeniyle uzman aşçılar tarafından özel lisansa sahip kişilerce hazırlanmalıdır.
Hakarl (İzlanda): Çürük köpek balıklarının gömülüp fermantasyona uğratılmasıyla elde edilen bu yemek, özel bir kokuya ve tada sahiptir.
Escamol (Meksika): Büyük kırmızı karıncaların larvaları olan escamol, genellikle taco içerisinde ya da guacamole ile servis edilir.
Balut (Filipinler): Fertilize olmuş ördek yumurtasının içindeki embriyo ile birlikte pişirilen bu yemek, genellikle baharatlarla tatlandırılarak yenir.
Casu Marzu (İtalya): Sardunya adasına özgü bu peynir, içinde larvaları barındırır. Yemeksepeti genellikle peynirin yanında bulunan larvalarıyla birlikte tüketilir.
Surströmming (İsveç): Fermente edilmiş balık, genellikle çürümüş bir koku yayarak hazırlanır. Sıklıkla ekmek ve patatesle birlikte servis edilir.
Haggis (İskoçya): İskoç mutfağına özgü olan haggis, koyun ciğerleri, kalpleri ve akciğerleriyle yapılan bir tür iç organ sosisidir.
Durian (Güneydoğu Asya): Hem sevilen hem de nefret edilen bu meyve, yoğun bir kokuya sahiptir. Bazı ülkelerde toplu taşıma araçlarında yasaklanmıştır.
Natto (Japonya): Fermente edilmiş soya fasulyesi olan natto, özellikle kahvaltılarda tüketilir. Özgün yapısı ve kokusuyla dikkat çeker.
Biryanili Sürüngen Yemekleri (Güneydoğu Asya): Bazı Güneydoğu Asya ülkelerinde sürüngenler (yılan, kertenkele, kobra) özel baharatlarla birlikte birbiriyle karıştırılarak pişirilip tüketilir.
Bu yemekler, kültürler arasındaki farklılıkları ve gastronomik çeşitliliği gösteren örneklerdir. İlginç olmalarının yanı sıra, bu yemekler genellikle geleneksel ritüeller, özel hazırlık yöntemleri ve özgün lezzet profilleri ile tanınırlar.
Son Haberler
Aile yapısındaki çöküşe karşı İnegöl’den örnek çalıştay
Bursa'da bin yıllık lezzet tarihi hanla buluştu
Bursaspor - Ankara Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?