Yenişehir’de Osmanlı mirası siyez buğdayından ekmek üretimi başladı
Yenişehir’de Osmanlı mirası siyez buğdayından ekmek üretimi başladı
Bursa Yenişehir'de Osmanlı'da da kullanılan siyez buğdayından ekmek üretiliyor. Yesaş Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmek, diyabetliler ve sağlıklı beslenenler için ideal. Yüksek lifli ve düşük glisemik indeksli ekmek büyük ilgi görüyor.
Haber Giriş Tarihi: 15.05.2025 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2025 17:21
Kaynak:
İHA
Bursa’nın tarımsal üretimde öne çıkan ilçelerinden Yenişehir’de, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan siyez buğdayı yeniden sofralara taşınıyor. Osmanlı döneminde padişahların da tercih ettiği bu özel buğdaydan yapılan ekmek, hem lezzeti hem de sağlığa olan katkılarıyla dikkat çekiyor.
Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Yesaş Ekmek Fabrikası'nda üretilmeye başlanan siyez ekmeği, özellikle diyabet hastaları ve sağlıklı beslenmeye önem veren vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yesaş Genel Müdürü Koray Aydın, siyez buğdayının doğal yapısına işaret ederek, “Bu buğday türü hibrit değil ve genetiği değiştirilmemiş. Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini ani yükseltmiyor, bu da onu diyabet hastaları için uygun hale getiriyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğu için diyet yapanlar da rahatlıkla tüketebiliyor,” dedi.
Yenişehir’de ilk kez üretilen bu ekmek, vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle kısa sürede raflarda tükeniyor. Aydın, üretim kapasitesini artırmak üzere çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yenişehir’de Osmanlı mirası siyez buğdayından ekmek üretimi başladı
Bursa Yenişehir'de Osmanlı'da da kullanılan siyez buğdayından ekmek üretiliyor. Yesaş Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmek, diyabetliler ve sağlıklı beslenenler için ideal. Yüksek lifli ve düşük glisemik indeksli ekmek büyük ilgi görüyor.
Bursa’nın tarımsal üretimde öne çıkan ilçelerinden Yenişehir’de, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan siyez buğdayı yeniden sofralara taşınıyor. Osmanlı döneminde padişahların da tercih ettiği bu özel buğdaydan yapılan ekmek, hem lezzeti hem de sağlığa olan katkılarıyla dikkat çekiyor.
Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Yesaş Ekmek Fabrikası'nda üretilmeye başlanan siyez ekmeği, özellikle diyabet hastaları ve sağlıklı beslenmeye önem veren vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yesaş Genel Müdürü Koray Aydın, siyez buğdayının doğal yapısına işaret ederek, “Bu buğday türü hibrit değil ve genetiği değiştirilmemiş. Düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini ani yükseltmiyor, bu da onu diyabet hastaları için uygun hale getiriyor. Aynı zamanda lif oranı yüksek olduğu için diyet yapanlar da rahatlıkla tüketebiliyor,” dedi.
Yenişehir’de ilk kez üretilen bu ekmek, vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle kısa sürede raflarda tükeniyor. Aydın, üretim kapasitesini artırmak üzere çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Bursa’da yaz spor okulları başlıyor!
Bursaspor geleceğini altyapıyla inşa ediyor: Pilot takım Nilüfer FK’da yeni dönem
Emrehan Gedikli Bursaspor’da!