Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOSYÖV Bursa’dan sağlık odaklı kahvaltı buluşması

TOSYÖV Bursa’nın düzenlediği kahvaltılı etkinlikte, Op. Dr. Nuray Kuzukıran ozon terapisi ve koruyucu sağlık uygulamaları hakkında bilgi verdi. Etkinlikte sağlıklı yaşam ve doğru beslenme alışkanlıkları vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2025 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2025 09:26
Muhabir: Fethiye AKIN
TOSYÖV Bursa’dan sağlık odaklı kahvaltı buluşması

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği, geleneksel kahvaltı etkinliğini bu kez sağlıklı yaşam temasıyla gerçekleştirdi. Double F’te düzenlenen buluşmanın konuğu olan Op. Dr. Nuray Kuzukıran, ozon terapisi ve koruyucu sağlık uygulamaları hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı.

İŞ DÜNYASINA SAĞLIK VURGUSU

TOSYÖV Bursa Başkanı Yavuz Kazangil, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonların sadece iş ağı geliştirmeye değil, aynı zamanda yaşam kalitesini artırmaya da katkı sağladığını vurguladı. Kazangil, “Ekonomiye ve işletmelere odaklanıyoruz ancak bugün farklılık yaparak sağlığımız üzerine bilgi edinmeyi tercih ettik. Çünkü sağlıklı birey, sağlıklı işletme demektir” dedi.

DR. NURAY KUZUKIRAN’DAN HÜCRESEL SAĞLIK UYARISI

Etkinliğin konuşmacısı Op. Dr. Nuray Kuzukıran, koruyucu sağlık yaklaşımlarının önemine değinerek ozon terapisiyle ilgili şunları söyledi:

“Ozon terapi, hücresel düzeyde bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan kapasiteyi artırarak serbest radikallerin ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylece şeker, tansiyon ve kalp gibi kronik hastalıkların önüne geçilmesi mümkün olur.”

Kuzukıran, modern yaşamın getirdiği sağlık sorunlarına karşı bilinçli bir yaklaşım gerektiğini ve tamamlayıcı tıbbın bu noktada önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

TOSYÖV Bursa’dan sağlık odaklı kahvaltı buluşması - Bursa Hayat Gazetesi-2

BESLENME ALIŞKANLIKLARINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARA DİKKAT

Konuşmasında sağlıklı beslenme üzerine de bilgiler veren Dr. Kuzukıran, özellikle fazla çeşit tüketiminin sindirimi zorlaştırdığını belirtti:

“Bir öğünde ne kadar az çeşit tüketirsek sindirim sistemimiz o kadar rahatlar. Salatalar artık bir garnitür değil, ana öğün olarak değerlendirilmelidir. Ceviz, badem, zeytinyağı gibi sağlıklı içeriklerle zenginleştirilmiş salatalar ve sebze-meyve karışımlarıyla yapılan smoothieler vücudu detokslayarak yeniler.”

Ayrıca, yemekle birlikte yalnızca bir bardak su tüketmenin sindirim açısından ideal olduğunu, fazla sıvının ise sindirim kalitesini düşürdüğünü vurguladı.

ZİHİNSEL VE BEDEN SAĞLIĞINA DENGELİ YAKLAŞIM VURGUSU

Dr. Kuzukıran, sadece fiziksel değil, zihinsel farkındalığın da koruyucu sağlıkta etkili olduğunu söyledi. “Sağlığı kaybetmeden önce önlem almak, tıbbi tedaviden çok daha değerlidir. Bu bilinçle hareket edersek hem bireysel hem toplumsal sağlık adına büyük mesafe kat ederiz” dedi.

TOSYÖV Bursa’dan sağlık odaklı kahvaltı buluşması - Bursa Hayat Gazetesi-3

TOSYÖV’DEN İŞ DÜNYASINA SAĞLIK TEMALI MESAJ

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği’nin gerçekleştirdiği bu organizasyon, sadece iş dünyasının değil bireylerin de sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefledi. Etkinlikte koruyucu tıp ve beslenme üzerine verilen bilgiler, katılımcılara farklı bir bakış açısı kazandırdı. Gerek ozon terapisi gerekse sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında verilen öneriler, özellikle yoğun iş temposunda sağlığı ihmal eden profesyoneller için yol gösterici oldu.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.