“Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabı tanıtıldı
“Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabı tanıtıldı
Bursa’nın geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, gala gecesinde sektör paydaşlarını bir araya getirdi. Festival kapsamında “Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabı da tanıtıldı.
Haber Giriş Tarihi: 28.09.2025 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2025 14:15
Muhabir:
Damla Dilmeç
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, kentin köklü ve zengin mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmayı sürdürüyor. Festivalin gala gecesi, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in katıldığı gecede, gastronomi sektörünün önemli temsilcileri bir araya geldi.
“TESCİLDEN TABAĞA BURSA GASTRONOMİSİ” KİTABI İLK KEZ TANITILDI
Gala yemeğinde festivalin önemli projelerinden biri olan “Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabının lansmanı yapıldı. Üniversiteler, resmi kurumlar, meslek odaları ve gastronomi STK’larının katkılarıyla hazırlanan bu eser, Bursa’nın mutfak mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Kitabın yazarı Öğr. Gör. Fatih Yıldırım, gastronominin sadece yemek değil; kültür ve gelenek olduğunu vurgulayarak, Bursa mutfağının özgün yanlarını kitaba yansıttıklarını belirtti.
“ BURSA GASTRONOMİ TURİZMİNE YENİ SOLUK KAZANDIRACAK”
Gala gecesinde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin dostluk ve paylaşım ruhunu yansıttığını söyledi. “Topraktan tabağa uzanan Bursa değerlerini dünyaya tanıtmak için önemli bir adım attık” diyen Bozbey, kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan, festivalin gastronomi turizmine katkı sağlayarak Bursa’yı daha da cazip bir destinasyon haline getireceğine dikkat çekti.
PLAKET TAKDİMİ VE HATIRA FOTOĞRAFIYLA GALA SONLANDI
Konuşmaların ardından, festivalin ulusal ve uluslararası katılımcılarına ve destek veren sponsorlara Başkan Bozbey tarafından plaket verildi. Gala gecesi, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Bu buluşma, Bursa gastronomi dünyasının dayanışmasını pekiştirirken, festivalin ilerleyen günlerinde gerçekleşecek etkinliklere de zemin hazırladı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
“Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabı tanıtıldı
Bursa’nın geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, gala gecesinde sektör paydaşlarını bir araya getirdi. Festival kapsamında “Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabı da tanıtıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, kentin köklü ve zengin mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmayı sürdürüyor. Festivalin gala gecesi, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in katıldığı gecede, gastronomi sektörünün önemli temsilcileri bir araya geldi.
“TESCİLDEN TABAĞA BURSA GASTRONOMİSİ” KİTABI İLK KEZ TANITILDI
Gala yemeğinde festivalin önemli projelerinden biri olan “Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi” kitabının lansmanı yapıldı. Üniversiteler, resmi kurumlar, meslek odaları ve gastronomi STK’larının katkılarıyla hazırlanan bu eser, Bursa’nın mutfak mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Kitabın yazarı Öğr. Gör. Fatih Yıldırım, gastronominin sadece yemek değil; kültür ve gelenek olduğunu vurgulayarak, Bursa mutfağının özgün yanlarını kitaba yansıttıklarını belirtti.
“ BURSA GASTRONOMİ TURİZMİNE YENİ SOLUK KAZANDIRACAK”
Gala gecesinde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin dostluk ve paylaşım ruhunu yansıttığını söyledi. “Topraktan tabağa uzanan Bursa değerlerini dünyaya tanıtmak için önemli bir adım attık” diyen Bozbey, kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan, festivalin gastronomi turizmine katkı sağlayarak Bursa’yı daha da cazip bir destinasyon haline getireceğine dikkat çekti.
PLAKET TAKDİMİ VE HATIRA FOTOĞRAFIYLA GALA SONLANDI
Konuşmaların ardından, festivalin ulusal ve uluslararası katılımcılarına ve destek veren sponsorlara Başkan Bozbey tarafından plaket verildi. Gala gecesi, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Bu buluşma, Bursa gastronomi dünyasının dayanışmasını pekiştirirken, festivalin ilerleyen günlerinde gerçekleşecek etkinliklere de zemin hazırladı.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
Listeye girdiler! Bursa’dan 2 ilçe il olma yolunda
Togg’da yeni hedef! Yıl sonuna kadar…
Menajeri açıkladı: 50 gündür yoğun bakımda olan Fatih Ürek’ten son haber