Süt helvası, Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Süt, un ve şeker ile yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de besleyicidir. Peki süt helvası nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 19:58
Kaynak:
Nagihan ER
Süt helvasının tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanmaktadır. Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan süt helvası, günümüzde de Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmaya devam etmektedir.
Süt helvası, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu tatlı, sıcaklığı ve besin değeri ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sizi sıcacık tutacaktır.
SÜT HELVASI TARİFİ
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.
Süt ısınmaya başlayınca şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Unu bir kaba alın.
Ilık sütü yavaş yavaş una ekleyip karıştırın.
Oluşan karışımı sütü kaynattığınız tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebiye kıvam gelmeye başlayınca yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiyi kalıplara dökün ve buzdolabında soğutun.
Süt helvasını dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Süt helvası, hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. Süt, un ve şeker ile yapılan bu tatlı, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılar. Süt helvası, ayrıca iyi bir protein kaynağıdır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Süt helvası nasıl yapılır?
Süt helvası, Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Süt, un ve şeker ile yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de besleyicidir. Peki süt helvası nasıl yapılır?
Süt helvasının tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanmaktadır. Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan süt helvası, günümüzde de Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olmaya devam etmektedir.
Süt helvası, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu tatlı, sıcaklığı ve besin değeri ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sizi sıcacık tutacaktır.
SÜT HELVASI TARİFİ
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.
Süt ısınmaya başlayınca şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Unu bir kaba alın.
Ilık sütü yavaş yavaş una ekleyip karıştırın.
Oluşan karışımı sütü kaynattığınız tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebiye kıvam gelmeye başlayınca yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiyi kalıplara dökün ve buzdolabında soğutun.
Süt helvasını dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Süt helvası, hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. Süt, un ve şeker ile yapılan bu tatlı, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılar. Süt helvası, ayrıca iyi bir protein kaynağıdır.
Kaynak: Nagihan ER
Son Haberler
Engelliler Haftası’nda anlamlı mesaj! ‘Başkalarına umut olmak istiyorum’
Erkılınç: Nitelikli haber sitelerini paydaşımız olmaya davet ediyorum
81 ilde aile yılı coşkusu: Türkiye, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü'nü yürüyüşlerle kutladı