Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Meydanı’nda çocuklar Karagöz ve kukla şovuyla eğlendi

Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında sahnelenen Karagöz orta oyunu ve kukla şovu, çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikler, Ramazan’ın manevi atmosferinde birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2026 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2026 11:30
Muhabir: Servet Semerci Yakuli
Osmangazi Meydanı’nda çocuklar Karagöz ve kukla şovuyla eğlendi

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında sahnelenen Karagöz orta oyunu ve Cahit Kaşıkçılar’ın kukla şovu, özellikle çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Meydanı dolduran vatandaşlar ise Ramazan’ın manevi atmosferinde bir araya gelerek, dayanışma ve huzuru paylaştı.

Osmangazi Meydanı’nda çocuklar Karagöz ve kukla şovuyla eğlendi - Bursa Hayat Gazetesi-2

KARAGÖZ ORTA OYUNU ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İftarın ardından başlayan Ramazan eğlenceleri, geleneksel değerleri çocuklara aktaran Karagöz orta oyunu ile renklendi. Hacivat ile Karagöz’ün keyifli diyalogları, minik izleyicileri kahkahaya boğarken, etkinliğe katılan aileler de eğlenceli sahneleri ilgiyle takip etti. Meydandaki coşku, Ramazan akşamlarına özel bir renk kattı.

MÜZİK VE DANSLA DOLU KEYİFLİ ANLAR

Karagöz gösterisinin ardından sahneye çıkan çocuklar, Ramazan coşkusunu müzik ve dansla kutladı. Şarkılar söyleyen ve oyunlar oynayan minikler, meydanda adeta bayram havası estirdi. Çocukların enerjisi, Ramazan etkinliklerine katılan yetişkinlere de yansıyarak etkinliklerin sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşmesini sağladı.

Osmangazi Meydanı’nda çocuklar Karagöz ve kukla şovuyla eğlendi - Bursa Hayat Gazetesi-3

CAHİT KAŞIKÇILAR’IN KUKLA ŞOVU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Programın bir diğer renkli bölümünü ise Bursalı sanatçı Cahit Kaşıkçılar’ın kukla şovu oluşturdu. Interaktif performans ve kukla gösterisiyle hem çocuklar hem yetişkinler keyifli anlar yaşarken, izleyiciler etkinliği alkışlarla taçlandırdı. Kaşıkçılar, gösteriye katılan çocukların aktif rol almasının etkinliğe ayrı bir canlılık kattığını belirtti.

Osmangazi Meydanı’ndaki atmosfer hakkında konuşan Kaşıkçılar, “Ramazan geldi, hepimize hoş geldi. Osmangazi Belediyesi harika bir ortam kurmuş. İnsanlar mutlu, eğlenmekten hoşlanıyor. Güzel bir gösteri yaptık ve insanları eğlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Osmangazi Meydanı’nda çocuklar Karagöz ve kukla şovuyla eğlendi - Bursa Hayat Gazetesi-4

EĞLENCE DOLU ANLAR İÇİN ERKAN AYDIN’A TEŞEKKÜR

Ramazan akşamlarında etkinliklerle dolup taşan Osmangazi Meydanı, hem çocuklar hem yetişkinler için unutulmaz anlar sundu. Katılımcılar, eğlence dolu programlar ve manevi atmosfer için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini iletti.

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri, geleneksel kültürün yaşatılmasının yanı sıra toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye de katkı sağlıyor. Karagöz oyunları, kukla şovlar ve müzikli aktivitelerle Ramazan akşamları, Osmangazi Meydanı’nda neşe ve mutluluk dolu anlara sahne oluyor.

Kaynak: Servet Semerci Yakuli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.