Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi’de çocuklara doğa sevgisi aşılayan etkinlik

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, Gündoğdu İlkokulu’nda düzenlediği “Sonbaharda Sanat Atölyesi” etkinliğiyle çocuklara doğa sevgisini aşılayarak yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı sundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2025 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2025 09:16
Muhabir: Fethiye AKIN
Osmangazi’de çocuklara doğa sevgisi aşılayan etkinlik

Osmangazi Belediyesi, çocukların doğayla bağ kurmasını ve çevre bilincini erken yaşta kazanmalarını hedefleyen anlamlı bir projeye daha imza attı. Gündoğdu İlkokulu’nda düzenlenen “Sonbaharda Sanat Atölyesi” kapsamında, öğrenciler herbaryum teması ile sonbaharın renklerini sanatla birleştirdi.

Etkinlikte çocuklar, okul bahçesinden topladıkları farklı ağaç yapraklarını kullanarak özel çerçeveler içinde sanatsal kompozisyonlar hazırladı. Yaprakların doğal dokularını ve renk geçişlerini kullanan minik sanatçılar, kendi hayal güçlerini katarak özgün eserler ortaya çıkardı.

Osmangazi’de çocuklara doğa sevgisi aşılayan etkinlik - Bursa Hayat Gazetesi-2

4 FARKLI OKULDA ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Atölye Eğitmeni Simge Işıktaş Demir, etkinliğin çocuklara doğayı tanıtmayı ve sanatı eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladığını belirtti. Demir, herbaryumun kurutulmuş bitkilerin uzun süre saklanmasını sağlayan bir doğa bilimi yöntemi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Atölyemizde çocuklara herbaryumun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatıyoruz. Çocuklarla birlikte sonbaharı anımsatan materyaller kullanarak bir sanat kompozisyonu oluşturuyoruz. İlk başta herbaryum kelimesini duyduklarında çok şaşırdılar. Fakat örneklerini gösterdiğimizde büyük bir merak uyandı.”

Demir ayrıca, Kasım ayı boyunca dört farklı okulda atölye çalışmalarının süreceğini belirterek, “Her okulumuzda farklı materyaller kullanarak sonbaharın tüm renklerini sınıfa taşıyoruz” dedi.

Osmangazi’de çocuklara doğa sevgisi aşılayan etkinlik - Bursa Hayat Gazetesi-3

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN AYDIN’A TEŞEKKÜR

Etkinliğe katılan Gündoğdu İlkokulu öğrencileri, doğayı ve sanatı bir arada deneyimlemenin mutluluğunu yaşadı.

Renkli yapraklarla kendi tasarımlarını oluşturmanın keyfini paylaşan minikler, hem eğlendiklerini hem de doğanın döngüsü hakkında yeni bilgiler öğrendiklerini söyledi.

Öğrenciler, bu anlamlı etkinliği kendileriyle buluşturan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ederek, benzer etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Osmangazi’de çocuklara doğa sevgisi aşılayan etkinlik - Bursa Hayat Gazetesi-4

DOĞAYI SEVEN NESİLLER İÇİN SANATLA EĞİTİM

Osmangazi Belediyesi, sosyal ve kültürel projelerle çocuklara hem çevre bilinci hem de sanatsal farkındalık kazandırmayı sürdürüyor. “Sonbaharda Sanat Atölyesi” projesiyle çocuklar, doğayı gözlemleyerek üretmenin, sanatla öğrenmenin ve paylaşmanın değerini bir kez daha keşfetti.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.