Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer sokakları şiddete karşı kadın dayanışmasıyla yankılanacak

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kapsamlı bir farkındalık programı düzenliyor. “Susma, Yürü, Diren” mottosuyla gerçekleşecek yürüyüş ve “Kadınlar Nilüfer’i konuşuyor: Güvende miyiz?” söyleşisi, kadına yönelik şiddetin tüm boyutlarıyla ele alınmasını hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2025 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2025 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
Nilüfer sokakları şiddete karşı kadın dayanışmasıyla yankılanacak

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların sesi olmak için önemli bir etkinlik programı hazırladı. “Susma, Yürü, Diren” sloganıyla düzenlenecek farkındalık yürüyüşü ve söyleşi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmeyi ve toplumda güçlü bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

DAYANIŞMA YÜRÜYÜŞÜ 25 KASIM’DA

Etkinlikler, 25 Kasım Salı günü Nilüfer Kent Konseyi önünde başlayacak olan dayanışma yürüyüşüyle başlayacak. Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini göstermek ve dayanışmayı büyütmek için bir araya gelecek. Yürüyüş, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde sona erecek.

Yürüyüşün ardından Halk Evi önünde yapılacak basın açıklamasıyla, kadına yönelik şiddetin son bulması için güçlü bir çağrı yapılacak.

“GÜVENDE MİYİZ?” SORUSU MASAYA YATIRILACAK

Yürüyüşün ardından program, Nilüfer Barış Meclisi’nde düzenlenecek olan “Kadınlar Nilüfer’i konuşuyor: Güvende miyiz?” başlıklı söyleşi ile devam edecek. Söyleşi, kadına yönelik şiddetle mücadele, yasal haklar ve kentsel güvenlik konularını ele alacak.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Doç. Dr. Elifhan Köse Çal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşi; alanında uzman isimleri aynı masa etrafında buluşturacak.

Söyleşinin konuşmacıları:

Tülin Demir – Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı

Ceren İlgen Altuntaş – Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi

Şeyma Aktuğ – Bursa ŞÖNİM

Dilek Üzümcüler – Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği

Nursel Demir – Koza Kadın Derneği

Konuşmacılar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için atılması gereken adımları, çözüm önerilerini ve mevcut mücadele mekanizmalarını Nilüferlilerle paylaşacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.