Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

APP plaka cezası paniği!  Bursa Şoförler Odası’nda uzun kuyruklar oluştu

Trafikte standart dışı “APP plaka” kullanan sürücülere yönelik yüksek para cezalarının gündeme gelmesi, Bursa’da plaka değişim talebini artırdı. Bursa Şoförler Odası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşurken, plakasını değiştirmek isteyen sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu ve saatlerce sıra bekledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2026 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2026 17:29
Kaynak: İHA
APP plaka cezası paniği!  Bursa Şoförler Odası’nda uzun kuyruklar oluştu

Yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında, araçlarında standart dışı (APP) plaka kullandığı tespit edilen sürücülere ilk ihlalde 140 bin lira para cezası kesilecek ve sürücü belgelerine 30 gün süreyle el konulacak.

Aynı ihlalin yıl içinde tekrarlanması halinde ise cezanın 280 bin liraya kadar çıkabileceği ve ehliyete 60 gün süreyle el konulacağı duyuruldu.

Bu yüksek cezalardan kaçınmak isteyen çok sayıda sürücü, Bursa Şoförler Odası’na akın ederek plakalarını değiştirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

APP plaka cezası paniği!  Bursa Şoförler Odası’nda uzun kuyruklar oluştu-Bursa Hayat-2

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk nedeniyle sürücüler uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı.

Plakasını değiştirmek için sıraya giren bir vatandaş, yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi.

Vatandaş, “Yeni plakayla eski plaka arasında çok büyük bir fark yok. Yazıları biraz küçültmüşler, aralarındaki boşluğu azaltmışlar. Eskisinde bold karakter vardı, mühür vardı ama barkod yoktu. Şimdi küçük farklar var.” ifadelerini kullandı.

APP plaka cezası paniği!  Bursa Şoförler Odası’nda uzun kuyruklar oluştu-Bursa Hayat-3

Yoğunluğun farklı ilçelerden gelen sürücülerden kaynaklandığını ifade eden bir vatandaş, “Kestel’den gelen var, Gürsu’dan gelen var, Nilüfer’den gelen var. Ben Teleferik’ten geldim. Böyle olmaması gerekiyor. Her ilçede Şoförler Odası'nın bu işlemi yapması lazım. Yıldırım’da sordum, beni buraya yönlendirdiler. İnsanlar Ramazan ayında saatlerce bekliyor. Bu yoğunluğun azaltılması lazım.” dedi.

Şoförler Odası’ndaki işlemlerin saat 15.30 itibarıyla tamamlandığı bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.