Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İznik Konsili” panelinde Bursa’nın turizm vizyonu konuşuldu

TURSAV Başkanı Faruk Pekin, BUSİAD’da düzenlenen panelde Bursa’nın kültürel turizm açısından büyük bir avantaja sahip olduğunu vurguladı. Panelde İznik Konsili’nin turizme sürdürülebilir etkisi masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2025 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2025 12:17
Muhabir: Nagihan ER
“İznik Konsili” panelinde Bursa’nın turizm vizyonu konuşuldu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Turizm ve Hizmet Komitesi tarafından düzenlenen “İznik Konsilinin Bursa Turizmine Sürdürülebilir Etkisi” başlıklı panel, BUSİAD Evi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Panelde Bursa’nın turizmdeki potansiyeli ve kültürel mirasının sürdürülebilir turizm politikalarıyla nasıl değerlendirilebileceği ele alındı.

Panelde konuşan Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin, Bursa'nın deniz turizmine sahip olmamasının aslında bir avantaj olduğunu belirterek, “Bursa kültürel yapısıyla çok şanslı bir kent. Türkiye'nin mukayeseli üstünlüğü tarih ve kültürdedir” dedi.

İNANÇ TURİZMİ İÇİN İZNİK’E YOĞUNLAŞMA VURGUSU

Panelin açılış konuşmasını yapan BUSİAD Denetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, İznik Konsili’nin 1700. yılı dolayısıyla inanç turizmine yönelik çalışmalara bir yıl önce başlandığını belirtti. Eker, “Bu panel, İznik’e yönelik turizm çalışmalarının sadece bir yıllık değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını hedefliyor” dedi.

“PAPA 30 KASIM’DA İZNİK’E GELEBİLİR”

Panel moderatörü, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hızalan, İznik’in tarihi önemine değinerek, 1. Konsil’de Hristiyanlığın temel inançlarının belirlendiğini hatırlattı. Hızalan, yeni seçilen Papa 14. Leo’nun 30 Kasım’da İznik’i ziyaret edebileceğini ifade etti.

“TANITIM OLMAZSA TURİZM DE OLMAZ”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Asım Saldamlı ise destinasyon yönetimi konulu sunumunda, tanıtım eksikliğine dikkat çekti. “İmaj, değer, marka... Bunlar olmadan bir yere turist çekmek zordur. Yer veya insan hikayesi olmayan bir destinasyonun sürdürülebilirliği mümkün değildir,” diyen Saldamlı, destinasyon yönetim merkezlerinin kurulması gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI TANITIMDA GÜVENLİK ALGISI ÖN PLANDA

Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Emre Gezgin ise uluslararası tanıtım stratejilerini paylaştı. Gezgin, “Dünyada üç temel kıstas var: destinasyon zenginliği, ulaşım ağı ve güvenlik. Türkiye, algı bazında güvenlik sıkıntısı yaşıyor. Bu algıyı değiştirmek için profesyonel tanıtım şart,” dedi.

FARUK PEKİN: “BURSA KÜLTÜR TURİZMİNDE ÖNCÜ OLMALI”

TURSAV Başkanı Faruk Pekin, deniz turizminin değil, kültür ve tarih turizminin Türkiye’nin mukayeseli üstünlüğü olduğunu belirterek, “Bursa bu konuda çok şanslı. İznik, Uludağ’daki manastır kalıntıları, Trilye, Kumyaka ve Mudanya ekseninde güçlü bir inanç turizmi rotası oluşturulabilir. Ancak önce biz buna inanmalıyız,” dedi.

Pekin ayrıca, Türkiye'nin turizmde sadece "deniz, kum, güneş" algısına sıkışmasının yanlış olduğunu, kültür turizminin çok daha istikrarlı ve katma değeri yüksek bir alan olduğunu ifade etti.

PANEL SOSYAL SORUMLULUKLA TAMAMLANDI

Panelin sonunda, konuşmacılar adına Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin “Kır Çiçekleri Okusun Diye” projesine yapılan bağışın sertifikaları, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar ve geçmiş dönem başkanlarından Mehmet Arif Özer tarafından takdim edildi.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.