Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme

Bursa’da İnegöl Belediyesi, altyapısı tamamlanan bölgelerde asfalt kaplama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Süleymaniye ve Ertuğrulgazi Mahallelerinde üç ayrı bölgede başlatılan asfalt uygulamaları, cuma gününe kadar tamamlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2025 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2025 11:46
Muhabir: Nagihan ER
İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme

İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki yolların iyileştirilmesi için kapsamlı bir asfalt programı hazırladı. Bu hafta başlatılan çalışmalar, Süleymaniye ve Ertuğrulgazi Mahallelerinde üç ayrı etapta gerçekleştirilecek. Toplamda 670 metre uzunluğunda sokak asfaltlanacak.

Belediye Başkanı Alper Taban, çalışmaları yerinde inceleyerek uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, altyapısı tamamlanan bölgelerde iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme - Bursa Hayat Gazetesi-2

ÇALIŞMALARIN İLK DURAĞI SÜLEYMANİYE MAHALLESİ

Asfalt çalışmalarının ilk durağı Süleymaniye Mahallesi Dündar Sokak oldu. Burada 315 metre uzunluğunda dört sokağın asfalt kaplaması gerçekleştirilecek.

Başkan Taban, yapılan çalışmaları hakkında, “Daha önce otopark uygulaması ve cami çevresinde tretuvar yapımı gerçekleştirildi. Atıl haldeki alana 65 araçlık düzenli otopark oluşturuldu. Sokakta kalan direkler UEDAŞ ile koordinasyon sağlanarak kaldırıldı.” dedi.

Bu etapta yapılan asfalt kaplama çalışmasının maliyeti ise 3 milyon 100 bin TL olarak açıklandı.

İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme - Bursa Hayat Gazetesi-3

İKİNCİ ETAP: YENİ YOLLAR VE REKREASYON ALANLARI

Süleymaniye Mahallesi’nde ikinci etap çalışmaları ise Şehit Er Arif Karşı Sokak, Pembegül ve Farabi Sokakları arasındaki bölgede yapılacak.

Bölgede çamlık, 63 araçlık otopark ve çocuk parkı bulunuyor. Yeni açılan ve ham yol şeklindeki yolların asfalt kaplaması yapılacak. Toplam asfaltlanacak yol uzunluğu 215 metre ve çalışmanın maliyeti 625 bin TL.

İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme - Bursa Hayat Gazetesi-4

ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİ’NDE YOL GENİŞLETME VE ASFALT

Üçüncü etap asfalt çalışması Ertuğrulgazi Mahallesi Ulupınar Sokak’ta gerçekleştirilecek.

Mevcut yolun 10 metre olan kullanım alanı genişletilerek 17 metreye çıkarılacak. Tretuvar payı bırakıldıktan sonra 7 metre genişliğinde asfalt kaplaması yapılacak.

Toplam 140 metre uzunluğunda yol çalışması için 240 ton asfalt kullanılacak. Bu etapta yapılan çalışmaların maliyeti 410 bin TL.

İnegöl'de 3 mahallede asfalt çalışması: Başkan Taban'dan yerinde inceleme - Bursa Hayat Gazetesi-5

ÇALIŞMALAR CUMA GÜNÜNE KADAR TAMAMLANACAK

Başkan Taban, programın hava koşulları elverdiği takdirde cuma gününe kadar tamamlanacağını belirtti. “Tüm mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyen Taban, kamuoyunu çalışmalar hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.