Göçlerle zenginleşen sofralar Bursa İznik’te buluştu
Göçlerle zenginleşen sofralar Bursa İznik’te buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası, bu yıl İznik’te “Göçüp Konan Lezzetler” temasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kültürlerin yemek mirası stantlarda sergilendi, ziyaretçiler lezzet dolu bir gün yaşadı.
Haber Giriş Tarihi: 27.05.2025 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2025 10:28
Muhabir:
Damla Dilmeç
Türk Mutfağı Haftası kapsamında İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından kültürel lezzetler bir araya geldi. "Göçüp Konan Lezzetler" temasıyla gerçekleştirilen program, farklı coğrafyalardan gelen mutfakların İznik’te buluştuğu bir lezzet şölenine dönüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen programa AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve çok sayıda siyasi temsilci ile vatandaşlar katıldı. Hemşeri derneklerinin katkılarıyla kurulan stantlar, ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı.
YÖRESEL DERNEKLERDEN TATLARLA DOLU TANITIM
Etkinlikte Balkan Göçmenleri Derneği (Balgöç), Batum Kafkas Kültür Derneği, Manav-Yörük-Türkmen Derneği, Karadenizliler Derneği ve Serhat İller Derneği gibi yerel sivil toplum kuruluşları kendi mutfak kültürlerine özgü yemekleri tanıtarak konuklara ikram etti. Etli yemeklerden hamur işlerine, tatlılardan yöresel içeceklere kadar geniş bir yelpazede lezzet sunumu yapıldı.
BAŞKAN USTA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Göçlerle harmanlanmış bu mutfak kültürü, sadece bir sofrayı değil, ortak geçmişimizi ve kardeşliğimizi yansıtıyor. Türk mutfağının bu zenginliğini ilçemizde tanıtmak bizler için büyük bir onur” diyerek katkı sunan tüm derneklere ve organizasyonda emeği geçen Belediye Meclis Üyesi Zeliha Peşte’ye teşekkür etti.
ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ
Etkinlik boyunca ziyaretçiler yöresel stantlarda sunulan lezzetleri tatma fırsatı bulurken, kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerinden birine şahitlik etti. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilmesini ve daha fazla tanıtım yapılmasını talep etti.
İznik’te düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği, sadece lezzetlerin değil, kültürel mirasın da paylaşıldığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü. "Göçüp Konan Lezzetler" teması, Türkiye’nin zengin mutfak mirasının birlik ve beraberlik içinde geleceğe taşınmasına vesile oldu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Göçlerle zenginleşen sofralar Bursa İznik’te buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası, bu yıl İznik’te “Göçüp Konan Lezzetler” temasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kültürlerin yemek mirası stantlarda sergilendi, ziyaretçiler lezzet dolu bir gün yaşadı.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından kültürel lezzetler bir araya geldi. "Göçüp Konan Lezzetler" temasıyla gerçekleştirilen program, farklı coğrafyalardan gelen mutfakların İznik’te buluştuğu bir lezzet şölenine dönüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen programa AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve çok sayıda siyasi temsilci ile vatandaşlar katıldı. Hemşeri derneklerinin katkılarıyla kurulan stantlar, ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı.
YÖRESEL DERNEKLERDEN TATLARLA DOLU TANITIM
Etkinlikte Balkan Göçmenleri Derneği (Balgöç), Batum Kafkas Kültür Derneği, Manav-Yörük-Türkmen Derneği, Karadenizliler Derneği ve Serhat İller Derneği gibi yerel sivil toplum kuruluşları kendi mutfak kültürlerine özgü yemekleri tanıtarak konuklara ikram etti. Etli yemeklerden hamur işlerine, tatlılardan yöresel içeceklere kadar geniş bir yelpazede lezzet sunumu yapıldı.
BAŞKAN USTA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Göçlerle harmanlanmış bu mutfak kültürü, sadece bir sofrayı değil, ortak geçmişimizi ve kardeşliğimizi yansıtıyor. Türk mutfağının bu zenginliğini ilçemizde tanıtmak bizler için büyük bir onur” diyerek katkı sunan tüm derneklere ve organizasyonda emeği geçen Belediye Meclis Üyesi Zeliha Peşte’ye teşekkür etti.
ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ
Etkinlik boyunca ziyaretçiler yöresel stantlarda sunulan lezzetleri tatma fırsatı bulurken, kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerinden birine şahitlik etti. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilmesini ve daha fazla tanıtım yapılmasını talep etti.
İznik’te düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği, sadece lezzetlerin değil, kültürel mirasın da paylaşıldığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü. "Göçüp Konan Lezzetler" teması, Türkiye’nin zengin mutfak mirasının birlik ve beraberlik içinde geleceğe taşınmasına vesile oldu.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
Bursa'da yardım çığlığı! 18 gündür kayıp
Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu
Bursa’nın unutulan alimi: Zerde Dede