Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç mühendislere 13 haftalık imalat yönetimi programı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), genç mühendislerin sanayiye daha donanımlı hazırlanması amacıyla “İmalat Yönetimi” eğitim programını başlattı. 13 hafta sürecek eğitimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2026 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2026 12:08
Muhabir: Servet Semerci Yakuli
Genç mühendislere 13 haftalık imalat yönetimi programı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği, mühendislik öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik önemli bir eğitim programını hayata geçirdi. “İmalat Yönetimi” başlığıyla başlayan seminerler, genç mühendislerin teorik bilgilerini sahada uygulamaya dönüştürmesini hedefliyor.

Program kapsamında mühendislik fakültesi son sınıf öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve iş hayatına yeni başlayan mühendisler bir araya geliyor.

İMALAT YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ 13 HAFTA SÜRECEK

11 Nisan 2026 itibarıyla başlayan eğitim programı, 13 hafta boyunca her cumartesi 12.00–18.00 saatleri arasında BUMİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Eğitimlerin ilk dersi, BUMİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gümüş tarafından verildi.

Programda teknik resim okuma, ölçü aletleri kullanımı, geometrik tolerans, imalat teknikleri ve makineleri gibi temel konular ele alınıyor.

Genç mühendislere 13 haftalık imalat yönetimi programı - Bursa Hayat Gazetesi-2

ÜRETİM VE KALİTE SÜREÇLERİNE KAPSAMLI EĞİTİM

Eğitim içeriğinde ayrıca 8D, PÇT, 5S+S, ekip çalışması, MSA, SPC, FMEA ve TPM gibi kalite yönetim sistemleri de yer alıyor. Program kapsamında kimyasallarla güvenli çalışma konusuna da özel önem veriliyor.

Amaç, genç mühendislerin üretim süreçlerini daha iyi analiz edebilen ve sanayiye hızlı adapte olabilen profesyoneller haline gelmesini sağlamak.

“GENÇ MÜHENDİSLER İÇİN KÖPRÜ KURUYORUZ”

Programın açılışında konuşan Mustafa Gümüş, genç mühendislerin sektöre daha güçlü bir şekilde katılmasını hedeflediklerini söyledi.

Gümüş, mesleki bilgi birikimini gençlere aktarmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, sanayi ile genç mühendisler arasında güçlü bir köprü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

ÜCRETSİZ EĞİTİM, KATILIM BELGESİ İMKANI

Tamamen ücretsiz olarak sunulan eğitim programı sonunda, katılım şartlarını sağlayan kursiyerlere Katılım Belgesi verilecek. Programın, Bursa sanayisi ile genç mühendisler arasında güçlü bir iş birliği zemini oluşturması bekleniyor.

BUMİAD, benzer eğitimlerle mesleki gelişimi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Servet Semerci Yakuli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.