Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih'te kadın kılığına giren hırsız Bursa'da yakalandı

İstanbul Kapalıçarşı'da, biri kadın kılığında olan iki hırsız, bir vatandaşın sırt çantasından 50 bin dolar çaldı. Şüpheliler Bursa'da yakalandı ve tutuklandı. Yetkililer, güvenlik kamerası incelemesi sonucu kimliklerini tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2025 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2025 17:51
Kaynak: İHA
Fatih'te kadın kılığına giren hırsız Bursa'da yakalandı

İstanbul Fatih'te yaşanan ilginç hırsızlık olayı, güvenlik kameraları sayesinde kısa sürede aydınlatıldı. Kapalıçarşı civarında gerçekleşen olayda, biri kadın kılığına girerek kimliğini gizleyen iki kişi, bir vatandaşın sırt çantasından yüksek miktarda para çaldı. Şüpheliler, Bursa'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

50 BİN DOLARLIK VURGUN

Olay, 20 Ocak Pazartesi günü Fatih'teki Molla Fenari Mahallesi Kılıçlar Sokak'ta meydana geldi. S.B. isimli kişi, yaklaşık 2 milyon 485 bin lira değerindeki 50 bin dolarlık nakit parasını sırt çantasında taşıyordu. Bunu fark eden iki hırsız, S.B.'yi takip ederek uygun anı kolladı. Birinin kadın kılığına girdiği tespit edilen şüpheliler, şahısın dikkatini dağıtarak çantasındaki yüksek meblağı ele geçirdi.

Hırsızlığın farkına varamayan S.B., ancak bir süre sonra yolda birinin kendisini uyarıp çantasının açık olduğunu söylemesiyle soyulduğunu anladı ve polise başvurdu.

GÜVENLİK KAMERALARI DETAYLARI ORTAYA ÇIKARDI

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili güvenlik kameralarını detaylı bir şekilde inceledi. Görüntülerde iki şüphelinin olay sonrası bir süre birlikte yürüyüp daha sonra farklı yönlere ayrıldığı görüldü. Polis ekiplerinin yaptığı analiz sonucu, kadın gibi giyinen şüphelinin aslında erkek olduğu ortaya çıktı.

BURSA'DA YAKALANDILAR

Polis, yaptığı yoğun araştırma sonucu şüphelilerin Bursa'ya kaçtığını tespit etti. Bursa'da gerçekleştirilen operasyonla G.D. (29) ve N.D. (28) yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulama sürecinde G.D.'nin 119, N.D.'nin ise 13 farklı suç kaydı bulunduğu belirlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen iki zanlı, burada tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler, cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer vatandaşları kalabalık alanlarda deşerli eşya ve paralarını dikkatli taşımalı konusunda uyardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.