Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 26,80 puan artışla 9.673'e çıktı. Bankacılık endeksi düşsede, holding yükseldi. Madencilik %3,58 arttı. ABD-Çin ticaret anlaşması ve zayıf enflasyon verileri, piyasalarda iyimserlik yarattı. BIST 100'de direnç 9.700.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2025 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2025 20:28
Kaynak: AA
Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü 26,80 puanlık artışla tamamlayarak 9.673 seviyesine yükseldi. Günlük işlem hacmi ise 90,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,18 oranında değer kaybederken, holding hisseleri yüzde 0,41 oranında yükseldi. Sektörel bazda en fazla kazanç sağlayan yüzde 3,58’lik artışla madencilik sektörü oldu. En fazla değer kaybı ise yüzde 1,46 ile sigorta sektöründe yaşandı.

Küresel piyasalarda iyimserlik havası hâkim. ABD ile Çin arasında ticaret tarifeleri konusunda uzlaşma sağlandığına yönelik açıklamalar, piyasaların olumlu tepki vermesine neden oldu. ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Çin ile prensipte bir anlaşmaya vardıklarını ve bu anlaşmanın son onayının kendisiyle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e ait olduğunu belirtti.

Ayrıca, ABD'de açıklanan mayıs ayı enflasyon verileri beklentilerin altında kaldı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,4 artarak piyasa öngörülerinin gerisinde kaldı. Bu gelişme, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentileri kuvvetlendirdi.

Analistler, ticaret anlaşması haberleriyle piyasalardaki risk algısının zayıfladığını belirtirken, enflasyon verilerinin de yatırımcı iyimserliğini desteklediğini kaydetti. Ekonomik verilerin yakından izleneceğini vurgulayan uzmanlar, teknik olarak BIST 100 endeksi için 9.700 ve 9.800 puan seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

Yarın yatırımcıların takibinde olacak başlıca veriler arasında Türkiye’de sanayi üretimi ile ABD’de üretici enflasyonu (ÜFE), haftalık işsizlik başvuruları ve İngiltere sanayi üretimi bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.