Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ’nün koordinatör olduğu projeye 2.6 milyon Euro bütçe

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Mükemmellik Merkezi (CoVE) programı kapsamında "Unlocking Circular Fashion Design Excellence - ReMode" adlı proje ile büyük bir başarıya imza attı. 2,6 milyon Euro bütçeyle desteklenen bu proje, tekstil ve moda sektöründe çevre dostu üretim modellerinin teşvik edilmesine ve döngüsel iş modellerinin geliştirilmesine önemli katkılar sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2025 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2025 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
BUÜ’nün koordinatör olduğu projeye 2.6 milyon Euro bütçe

BUÜ, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Mükemmellik Merkezi (CoVE) programı kapsamında koordinatörlük aldığı ilk ve tek proje ile büyük bir başarıya imza attı. BUÜ, 2,6 milyon Euro bütçeyle desteklenen "Unlocking Circular Fashion Design Excellence - ReMode" adlı projeye liderlik ediyor.

Bu projeyle, Avrupa’nın önde gelen akademik ve sektörel kuruluşlarıyla birlikte, tekstil ve moda sektörünün sürdürülebilir ekonomiye geçişinin hızlandırılması, döngüsel iş modellerinin geliştirilmesi ve sorumlu tüketici davranışlarının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Proje, Bursa’dan yerel paydaşlarla birlikte, Avrupa’nın farklı bölgelerinden uzman kurumların katkılarıyla gerçekleştirilecek.

5 ÜLKEDE MÜKEMMELLİK MERKEZLERİ KURULACAK

BUÜ İnegöl MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri, Tekstil Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit, "ReMode projesi, moda ve tekstil sektöründe çevre dostu üretim modellerini teşvik etmek ve mesleki eğitim alanında yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 5 farklı ülkede Mesleki Mükemmellik Merkezleri kurulacak. Bu merkezler, yenilikçi eğitim müfredatları tasarlayarak tekstil ve moda sektöründe çalışan profesyonellerin yeniden beceri kazanımını ve beceri geliştirmesini sağlayacak." şeklinde açıklamada bulundu.

DÖNGÜSEL MODA İÇİN BÜYÜK ADIM

Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit, projenin döngüsel ekonomi odaklı mesleki eğitimin geliştirilmesine ve sektörel iş birliklerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunmasını hedeflediklerini belirtti. Projeye, BUÜ ekibinden Doç. Dr. Emel Adamış, Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut, Öğr. Gör. Dr. Ceyda Uğurel, Öğr. Gör. Gizem Anşin Gürtekin ve Öğr. Gör. Neslihan Yürük de katılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.