Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUÜ, Bursa’da ilk kez düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 50. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bursa’da ilk kez düzenlenen ‘Ebeveyn Zirvesi’ büyük ilgi gördü. Aile içi ilişkiler ve çocuk gelişimi üzerine eğitimlerin verildiği zirvede, sosyal farkındalık amacıyla çeşitli kampanyalar da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2025 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2025 12:21
Muhabir: Nagihan ER
BUÜ, Bursa’da ilk kez düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından düzenlenen ‘Ebeveyn Zirvesi’, BUÜ’nün 50. yıl etkinlikleri kapsamında Bursa'da ilk kez gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, BUKAM ve BUREV işbirliğiyle Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik, ailelerin eğitimine ve çocuk gelişimine büyük katkı sağladı.

BUÜ, Bursa’da ilk kez düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı - Bursa Hayat Gazetesi-2

Zirveye, AK Parti Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Kadın ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, BUKAM Müdürü Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, BUKAM Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Nuray Akbudak ve Doç. Dr. Pınar Bağceli Kahraman, BUÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Topluluğu (UKAT) yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BUÜ, Bursa’da ilk kez düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı - Bursa Hayat Gazetesi-3

Ebeveynlerin eğitimine yönelik yapılan zirve, akademisyenler, psikologlar ve pedagoglar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. BUÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Pınar Bağceli Kahraman, Doç. Dr. Gönül Onur Sezer ve Doç. Dr. Ömür Sadioğlu, zirvede katılımcılara çocuk gelişimi ve aile içi ilişkiler üzerine eğitimler verdi.

Zirve kapsamında ayrıca, BUKAM ve UKAT tarafından organize edilen “Çocukların Gözünden” adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergi, çocukların dünyayı nasıl gördüklerini yansıtan özel eserlerden oluştu.

BUÜ, Bursa’da ilk kez düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı - Bursa Hayat Gazetesi-4

Etkinlikte toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla “Bir Kitap Bir Oyuncak” Sosyal Farkındalık Kampanyası başlatıldı. Katılımcıların katkılarıyla toplanan kitaplar ve oyuncaklar, dezavantajlı okullara dağıtılmak üzere teslim edildi. Ayrıca, “Bir Kitap Biletin Olsun” etkinliği ile toplanan bağışlar, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine katkı sağladı.

Bu anlamlı etkinlik, Bursa'da aile içi ilişkileri güçlendirme, çocuk gelişimine dikkat çekme ve toplumsal sorumluluk bilincini artırma açısından büyük bir adım oldu.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.