Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Ticaret Borsası’na Ticaret Bakanlığı’ndan prestijli ödül

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Responsible/Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi’nde, Bursa Ticaret Borsası’nın yürüttüğü Gıda UR-GE Projesi “En İyi Çıkış Yapan UR-GE Projesi” ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2026 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2026 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Ticaret Borsası’na Ticaret Bakanlığı’ndan prestijli ödül

Kent ekonomisinin ihracat potansiyelini artırmaya yönelik projeleriyle öne çıkan Bursa Ticaret Borsası, önemli bir başarıya imza attı. Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara’da gerçekleştirilen Responsible/Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi kapsamında, Bursa Ticaret Borsası’nın yürüttüğü Gıda UR-GE Projesi, “En İyi Çıkış Yapan UR-GE Projesi” ödülünü aldı.

Bursa Ticaret Borsası’na Ticaret Bakanlığı’ndan prestijli ödül-Bursa Hayat Gazetesi-2

Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmayı hedefleyen proje, Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödüle layık görüldü.

Törende, Bursa Ticaret Borsası adına ödülü Genel Sekreter Fehmi Yıldız; Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’ın elinden aldı. Programa ayrıca Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Sabriye Şen ile Meclis Üyeleri Mehmet Edemen, Mehmet Korkmaz ve Namık Turan da katıldı.

Bursa Ticaret Borsası’na Ticaret Bakanlığı’ndan prestijli ödül-Bursa Hayat Gazetesi-3

“BURSA’NIN YEREL LEZZETLERİ DÜNYA VİTRİNİNE TAŞINDI”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, ödülün Borsa’nın ihracat odaklı çalışmalarının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Matlı, Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen Gıda UR-GE Projesi kapsamında Dubai, Bükreş ve Sofya’nın ardından son olarak Japonya’da düzenlenen FOODEX JAPAN Fuarı’nda Bursa’nın yerel ürünlerinin tanıtıldığını belirtti.

Projeye katılan firmaların dış pazarlara açılma hedeflerinin ve proje ekibinin çalışmalarının ödülle karşılık bulduğunu kaydeden Matlı, elde edilen başarının kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

İHRACAT VE REKABET GÜCÜ VURGUSU

Önümüzdeki dönemde de Bursa’nın üretim ve ihracat kapasitesine katkı sağlayacak projeleri sürdüreceklerini belirten Özer Matlı, yerel firmaların uluslararası pazarlarda daha güçlü konuma gelmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Matlı, daha fazla firmanın küresel pazarlara açılması ve ihracat kapasitesinin artırılması amacıyla çalışmaların devam edeceğini belirterek, projeye destek veren Ticaret Bakanlığı yetkililerine ve katılımcı firmalara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.