Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara

Bursa’nın en işlek noktalarından Cumhuriyet Caddesi’nde uygulanan temizlik yöntemi tartışma yarattı. Konteyner yerine bırakılan çöp poşetlerinin taşması çevre kirliliğine yol açarken sağlık risklerini de gündeme getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2026 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2026 14:35
Muhabir: Servet Semerci Yakuli
Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara

Bursa’nın simge noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi, bu kez temizlik uygulamalarıyla gündeme geldi. Yoğun yaya trafiğinin olduğu caddede çöp konteynerleri yerine bırakılan poşetler, kısa sürede dolarak çevreye yayılıyor.

Osmangazi Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bölgede, bazı noktalarda çöp poşetlerinin eksik olduğu, vatandaşların ise çöplerini cadde kenarlarına bırakmak zorunda kaldığı gözlemlendi.

Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara - Bursa Hayat Gazetesi-2

PLANLAMA EKSİKLİĞİ Mİ VAR?

Gün boyunca yoğun insan sirkülasyonunun yaşandığı bir noktada bu yöntemin tercih edilmesi, planlama eksikliği tartışmalarını beraberinde getirdi. Taşan çöpler yalnızca kötü görüntü oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre sağlığı açısından da risk taşıyor.

Temizlik hizmetlerinin süreklilik ve düzenli denetim gerektirdiğine dikkat çekilirken, gelişi güzel bırakılan poşetlerin bu ihtiyacı karşılamadığı ifade ediliyor.

Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara - Bursa Hayat Gazetesi-3

“GEÇİCİ ÇÖZÜM KALICI SORUNA DÖNÜŞEBİLİR”

Kent estetiği açısından önemli bir vitrin olan Cumhuriyet Caddesi’nde ortaya çıkan bu manzara, temizlik politikalarının sahaya yeterince yansımadığı eleştirilerine neden oluyor. Mevcut uygulamanın günü kurtarmaya yönelik geçici bir çözüm olduğu değerlendirilirken, sürdürülebilir bir sistem eksikliği dikkat çekiyor.

Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara - Bursa Hayat Gazetesi-4

Uzmanlar ve vatandaşlar, daha planlı, denetlenebilir ve estetik kaygıları gözeten bir temizlik modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Aksi halde bu görüntülerin kalıcı hale gelmesi ve kent merkezinde sıradanlaşması kaçınılmaz görülüyor.

Bursa'nın vitrini Cumhuriyet Caddesi'ne yakışmayan manzara - Bursa Hayat Gazetesi-5

Kaynak: Servet Semerci Yakuli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.