Bursa sokaklarını lezzete boğan seyyar satıcılar, Bursa Hayat'a konuştu. Meslekleri ile ilgili birçok konuda soruları yanıtlayan seyyar satıcılar, Bursalıların kendilerine gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını söylediler.
Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 10:03
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ayşegül SEVER-Ömer KARAKAY
Türk mutfağının birçok lezzetini Bursa sokaklarına taşıyan seyyar satıcılar, mesleklerinin sırlarını Bursa Hayat'la paylaştı. Uzun yıllardır yaptıkları işleriyle, Bursalıların kalbinde taht kuran lezzet ustaları, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyleyerek, Bursalılara çok teşekkür ettiler.
YAZIN DEĞİŞMEZ TATLISI; BİCİ BİCİ
15 yıldır Bursa sokaklarında Osmanlı Muhallebisi satan İbrahim Balkan, "Yıllardır Cumhuriyet Caddesi'nde Osmanlı Muhallebisi diğer adıyla 'bici bici' satıyorum. Bici bici, tarihten gelen bir lezzet. Yazın yenilebilecek en güzel tatlı. İçinde bulunan beyaz ürün nişastadan yapılıyor.
Suyunu, gül suyundan ve şekerden yapıyoruz. Soğuk yemek isteyenler için üzerine buz ilave ediyoruz. Yaz sıcaklarında hem serinlemek isteyenler hem de tatlı yemek isteyenler bici biciyi tercih ediyor" dedi. Osmanlı Muhallebisinin faydalarına da değinen Balkan, "Bizim doktor müşterilerimiz var.
Onlar bici bicinin, midedeki suyu emip, harareti düşürdüğünü söylüyorlar. Bizlerde insan sağlığına çok dikkat ediyoruz. İşimizi temiz bir şekilde yapıp, herkesin buradan mutlu olması için çabalıyoruz. Bununda bugüne kadar karşılığını gördük. İnsanlardan hep olumlu tepkiler aldık. Bunu da güler yüzümüze ve dediğim gibi temizliğimize borçluyuz" ifadelerini kullandı.
FISTIKLI KADAYIF BURSA SOKAKLARINDA
61 yaşındaki Gaziantepli tatlıcı Recep Sever, "Gaziantep'in meşhur fıstıklı kadayıfını yapıp, satıyorum. Bursa'da kadayıf satmaya daha yeni başladım. Ama şimdiden tanındım diyebilirim. Bursalılar bu lezzetten çok memnun. Bir kere yiyenler tekrardan gelip, benden alışveriş yapıyor.
Bu lezzeti bu kadar sevdiren de tereyağlı ve bol fıstıklı olması. Bursa halkına gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar fıstıklı kadayıfın tadına bakmayanlar varsa, onları da davet ediyorum. Gelsinler kadayıfımızın tadına baksınlar. Eminim ki herkes gibi onlarda buradan memnun ayrılacak" diye konuştu.
KÖFTE ONDAN SORULUR
45 yıldır Bursalıları sokakta köfteyle buluşturan Mesut Çolak, "Uzun yıllardan beri sokakta köfte satıyoruz. Bursa'da yaşayıp da bizi tanımayan çok az insan vardır. Belli bir yaşın üstünde olan çoğu kişi, bizim köftemizi yemiştir. Bu durum da bizim adımıza çok mutluluk verici.
Ben ilginin, sevgiden kaynaklandığını düşünüyorum. İşimize ve yaptığımız köftelere sevgimizi katıyoruz. Öyle olunca da ortaya güzel bir lezzet çıkıyor. Zaten iyi bir köfte kendini tadıyla ortaya koyar. Yediğiniz zaman kalitesini anlarsınız. Genelde bizim müşterilerimiz de aynı insanlar. Yiyenler tekrardan gelip, yine köftemizden tatmak istiyor. Ben Bursalılara gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
PİLAVIN 40 YILLIK ADRESİ
40 yılı aşkın bir süredir Bursa'da pilavcılık yapan Osman Şaşmaz, "Bu işin asıl sahibi Hacı İsmail'dir. Bursa'da pilav yiyip de onu tanımayan yoktur. Bizlerde bu işi ondan öğrenip, devraldık. Hem pilav hem de tatlı yapıyoruz. 45 yıldır tarihi çarşılar bölgesinde bu işi yapıyoruz.
Bizi tanınır ve tercih edilir kılan en önemli nokta; pilavımızın tereyağ ağırlıklı olması. Pilavın yanında verdiğimiz süt helvası ve irmik tatlısı da bizim artılarımızdan. İnsanlar buraya gelerek hem karınlarını doyurabiliyor hem de tatlılarını yiyebiliyorlar. Bursa'da yaşayan çoğu kişi bizim lezzetlerimizden mutlaka tatmıştır. Zaten tadan insanlarda genelde, tekrardan gelip, bizden yemek yerler. Bu da bize çok onur veriyor. Bursalılara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hala bu lezzetleri tatmayanlar varsa da, onları buraya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın 'seyyar' lezzetleri
Bursa sokaklarını lezzete boğan seyyar satıcılar, Bursa Hayat'a konuştu. Meslekleri ile ilgili birçok konuda soruları yanıtlayan seyyar satıcılar, Bursalıların kendilerine gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını söylediler.
Ayşegül SEVER-Ömer KARAKAY
Türk mutfağının birçok lezzetini Bursa sokaklarına taşıyan seyyar satıcılar, mesleklerinin sırlarını Bursa Hayat'la paylaştı. Uzun yıllardır yaptıkları işleriyle, Bursalıların kalbinde taht kuran lezzet ustaları, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyleyerek, Bursalılara çok teşekkür ettiler.
YAZIN DEĞİŞMEZ TATLISI; BİCİ BİCİ
15 yıldır Bursa sokaklarında Osmanlı Muhallebisi satan İbrahim Balkan, "Yıllardır Cumhuriyet Caddesi'nde Osmanlı Muhallebisi diğer adıyla 'bici bici' satıyorum. Bici bici, tarihten gelen bir lezzet. Yazın yenilebilecek en güzel tatlı. İçinde bulunan beyaz ürün nişastadan yapılıyor.
Suyunu, gül suyundan ve şekerden yapıyoruz. Soğuk yemek isteyenler için üzerine buz ilave ediyoruz. Yaz sıcaklarında hem serinlemek isteyenler hem de tatlı yemek isteyenler bici biciyi tercih ediyor" dedi. Osmanlı Muhallebisinin faydalarına da değinen Balkan, "Bizim doktor müşterilerimiz var.
Onlar bici bicinin, midedeki suyu emip, harareti düşürdüğünü söylüyorlar. Bizlerde insan sağlığına çok dikkat ediyoruz. İşimizi temiz bir şekilde yapıp, herkesin buradan mutlu olması için çabalıyoruz. Bununda bugüne kadar karşılığını gördük. İnsanlardan hep olumlu tepkiler aldık. Bunu da güler yüzümüze ve dediğim gibi temizliğimize borçluyuz" ifadelerini kullandı.
FISTIKLI KADAYIF BURSA SOKAKLARINDA
61 yaşındaki Gaziantepli tatlıcı Recep Sever, "Gaziantep'in meşhur fıstıklı kadayıfını yapıp, satıyorum. Bursa'da kadayıf satmaya daha yeni başladım. Ama şimdiden tanındım diyebilirim. Bursalılar bu lezzetten çok memnun. Bir kere yiyenler tekrardan gelip, benden alışveriş yapıyor.
Bu lezzeti bu kadar sevdiren de tereyağlı ve bol fıstıklı olması. Bursa halkına gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar fıstıklı kadayıfın tadına bakmayanlar varsa, onları da davet ediyorum. Gelsinler kadayıfımızın tadına baksınlar. Eminim ki herkes gibi onlarda buradan memnun ayrılacak" diye konuştu.
KÖFTE ONDAN SORULUR
45 yıldır Bursalıları sokakta köfteyle buluşturan Mesut Çolak, "Uzun yıllardan beri sokakta köfte satıyoruz. Bursa'da yaşayıp da bizi tanımayan çok az insan vardır. Belli bir yaşın üstünde olan çoğu kişi, bizim köftemizi yemiştir. Bu durum da bizim adımıza çok mutluluk verici.
Ben ilginin, sevgiden kaynaklandığını düşünüyorum. İşimize ve yaptığımız köftelere sevgimizi katıyoruz. Öyle olunca da ortaya güzel bir lezzet çıkıyor. Zaten iyi bir köfte kendini tadıyla ortaya koyar. Yediğiniz zaman kalitesini anlarsınız. Genelde bizim müşterilerimiz de aynı insanlar. Yiyenler tekrardan gelip, yine köftemizden tatmak istiyor. Ben Bursalılara gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
PİLAVIN 40 YILLIK ADRESİ
40 yılı aşkın bir süredir Bursa'da pilavcılık yapan Osman Şaşmaz, "Bu işin asıl sahibi Hacı İsmail'dir. Bursa'da pilav yiyip de onu tanımayan yoktur. Bizlerde bu işi ondan öğrenip, devraldık. Hem pilav hem de tatlı yapıyoruz. 45 yıldır tarihi çarşılar bölgesinde bu işi yapıyoruz.
Bizi tanınır ve tercih edilir kılan en önemli nokta; pilavımızın tereyağ ağırlıklı olması. Pilavın yanında verdiğimiz süt helvası ve irmik tatlısı da bizim artılarımızdan. İnsanlar buraya gelerek hem karınlarını doyurabiliyor hem de tatlılarını yiyebiliyorlar. Bursa'da yaşayan çoğu kişi bizim lezzetlerimizden mutlaka tatmıştır. Zaten tadan insanlarda genelde, tekrardan gelip, bizden yemek yerler. Bu da bize çok onur veriyor. Bursalılara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hala bu lezzetleri tatmayanlar varsa da, onları buraya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Son Haberler
Timsah deplasmanda affetmedi!
Bursa'da kırsal kalkınmaya örnek proje! Kozalakları pekmeze dönüştürdüler
Bursa'da kamu düzeni için huzur uygulaması: Binlerce kişi denetlendi