Hava Durumu

Bursa’nın kızları sahada estiriyor

Uludağ Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın 3.Lig’deki mücadelesi dikkat çekiyor. Ligdeki başarılı performansıyla ikinci sıraya yerleşen takımın hedefi, Bursa’yı 2.Lig’de temsil etmek.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 16:54
Kaynak: Damla Dilmeç
Bursa’nın kızları sahada estiriyor

TFF Kadınlar 3. Ligi 12. Grubun lideri Uludağ SK Kadın Futbol Takımı, Play-Off mücadelesinde Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübünü deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluğa adım adım yaklaşıyor.

Takım, 2013 yılından beri ligde yer alıyor ve 2023 yılında Bursaspor'un eski futbolcusu Sercan Yıldırım ve Ercan Ceyhan’ın kurduğu Uludağ Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sahada adeta fırtına gibi esen Uludağ Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı başarıya koşarken, birinci antrenör Ali Osman Gümüş de takım hakkında bilgi verdi. 

"BURSA'DA FARKLI TAKIMLARI ÇALIŞTIRDIM" 

Bursa’da pek çok takıma antrenörlük yapan ve 42 yıllık tecrübesi olan Uludağ Spor Kadın Futbol Takımının birinci antrenörü Ali Osman Gümüş, “Gençlik yıllarımda amatör futbol takımlarında oynadım. Ardından çalışmam gerekti. Çalışırken futbol oynamayı bırakmadım. 3. Lig’de malzeme sorumlusu olarak çalışmaya başladım. Bir gün ben sahadayken genç takım idmanı vardı. Özmetin Erkut hocamızda bana, sen geç yaptır idmanı dedi, bende  malzemeleri bıraktım idmanı yaptırdım. Yani kısacası Erkut’un sayesinde antrenörlüğe başladım. Aldığım ilk takım olan Sönmez Filamentspor’u finale kadar götürdüm. Finalde elendik. Daha sonra Bursa’da farklı takımları çalıştırdım. Bursa Erkek Futbolunda çalıştırmadığım takım neredeyse yok” diye konuştu.

Bursa’nın kızları sahada estiriyor -Bursa Hayat Gazetesi -2

"TÜRKİYE ŞU ANDA ULUDAĞ SPOR'DAN BAHSEDİYOR”

Kadının yapamayacağı hiçbir şey olmadığını belirten kadın futbol takımı antrenörü Ali Osman Gümüş, “Kadının bugüne kadar futbol, voleybol, basketbol, hentbol, güreş, yüzme, boks hepsinde başarılı olduğu gibi futbolda da ne kadar başarılı olacağını gösterdik. Takımla dört aydır çalışıyoruz, dört ayda müthiş bir hava yakalayıp Bursa'nın en iyi takımı konumuna geldik. Doksan takımın içinde şu anda ikinci konumdayız. Biz olmayacak olanı yaptık. Bütün Türkiye şu anda Uludağ Spor'dan bahsediyor. Dört ay kadar kısa bir sürede Fatma Gültekin hocayla yakaladığımız başarıyı konuşuyorlar. Fatma hocamız 1. Lig tecrübesi olan başarılı bir antrenör aynı zamanda benimde öğrencimdi şimdi birlikte güzel bir uyum yakaladık. Bursa'da son on beş yıldır bizim üzerimize bir takım çıkmadı. Biz çalıştığımız herkesle aile gibi samimiyet ve sevgiyle çalışıyoruz. Kızlarımızın anne ve babaları da çalışmalarımızı destekliyor. Her maçta tribünlerimiz doluyor. Darbukası, formasıyla tribünden tam destek alıyoruz. Takımımızın yirmi oyuncusu altyapıda yetişti. Dışarıdan gelen altıoyuncumuz var. Başarı hedeflediğimiz için 1.Lig’de oynayan sporcuları da takımımıza kazandırmak istedik. Soma’dan üç oyuncu transfer ettik. Bağcılar’dan iki oyuncu aldık. Bir oyuncumuzu da Beşiktaş’ın altyapısından kadromuza kattık.Şu anda çok iyi bir başarı yakaladık daha da iyisini yakalayacağız. Birçok sporcu da bize gelmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın kızları sahada estiriyor -Bursa Hayat Gazetesi -3

“YAPAMAZ DİYENLERE NELER YAPILDIĞINI GÖSTERDİK”

Bu işe bir kız kurtulursa o da bir kızı kurtaracaktır düşüncesiyle başladığını söyleyen antrenör Ali Osman Gümüş, “Şu anda Bursa’da otuz tane beden eğitimi branşında faaliyet gösteren kız öğrencim var. Kızların başarılı olması benim mutlu ediyor. Yapamaz diyenlere bir kadının neler yapabileceğini, bir annenin neleri başarabileceğini ispat ettik. Son on beş yılda Milli Takım’a üç tane kız gönderdik. Kadın futbolunda beş ayda nasıl devrim yapılır, bütün Bursa’ya ispat ettik” seklinde konuştu.

Bursa’nın kızları sahada estiriyor -Bursa Hayat Gazetesi -4

“GEREKEN DESTEK VE İMKAN VERİLİRSE”

Kendi sahası olmayan bir takımın başarıyı yakalamasının mümkün olmadığını dile getiren Ali Osman Gümüş, “Uludağ Kadın Futbol Takımının kendilerine ait bir sahaya ihtiyacı var. Bursa’da bizi tanıdıkları için gidiyoruz sahalardan izin alarak antrenmanlarımızı yapıyoruz. Ama istediğimiz gibi verimli olmuyor. Kendi sahamız olursa Bursa'da bizim üstümüze çıkacak bir takım olacağını zannetmiyorum. Gereken destek ve imkan verilirse Bursa’yı çok daha iyi yerlerde temsil edeceğiz” dedi.

“YETERİ KADAR ÖNEM VERİLMEDİĞİ İÇİN GEÇ KALINDI”

Kadın milli futbol takımlarının kurulmasında geç kalındığını belirten, Gümüş, “Kadın milli futboluna yeteri kadar önem verilmediği için çok geç başladı. Diğer ülkeler bu konuda farklı çalışmalar yürütüyor. Biz potansiyelimizi geç fark ettik şimdi Avrupa için mücadele ediyoruz. Daha iyi başarı yakalamak için bütün bölgelerde milli takım seçicileri olması gerekiyor. Dünyada kadın futbolunda bugün Süper Lig'de oynayan takımlarla kafa kafaya oynayacak takımlar var. Almanya, İsviçre, Lüksemburg, İzlanda bu takımlar çok müthiş oynuyor. Kadın ve erkek futbolu arasındaki en belirgin fark büyüme aşamasında metabolizma gelişmesinin farklı zamanlarda farklı şekilde olması. Türkiye'de bine yakın sporcu, üç yüze yakın takım var.Şu anda bayan futbolu revaçta.Yani iki yıl içinde çok daha üst seviyeye gelecektir” diye belirtti.

“2.LİG’E ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN MASRAFIMIZ ARTACAK”

Takımın giderlerini kendi imkanlarıyla karşıladıklarını söyleyen Uludağ Spor Kulübü Başkanı Ercan Ceyhan, “Kadın ve Erkek Futbol takımın aylık masrafları aşağı yukarı 250 bini buluyor. Şu anda hiçbir destek almıyoruz kendi imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz. Kadın futbol takımımız 3.Lig’de çok güzel mücadele veriyor. Bursa'nın en iyi kadın futbol takımıyız. Türkiye sıralamasında 3.Lig içerisinde ilk üçteyiz. Erkek A Takımı olarak da yine aynı şekilde grupta dördüncü sıradayız. Orada da mücadelemizi veriyoruz. Erkek A Takımı olarak da üst lige çıkacağız. Kadın A Takım olarak da hedeflerimiz play-off'tan çıkıp 2.Lig’de Bursa'yı temsil etmek olacak. Bu yolda ilerliyoruz. 2.Lig’e çıktığımız zaman daha fazla masrafımız olacak. Bu süreç içinde altyapı oluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.