Hava Durumu

Bursa Kapalı Çarşı’da ‘altın ve döviz' yoğunluğu

Dövizin ve altının çıkışıyla beraber Bursa Kapalı Çarşı’daki döviz bürolarında ve kuyumcularda yoğunluk yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 14:47
Kaynak: İHA
Bursa Kapalı Çarşı’da ‘altın ve döviz' yoğunluğu

Kadir Umut PEHLİVAN

Dövizin ve altının hızlı artışı ile beraber bu sabah saatlerinden itibaren Bursa Kapalı Çarşı’daki döviz bürolarında ve kuyumcularda yoğunluk oluştu. 

Bölge esnaflarından İbrahim İleri, dövizin daha da çıkacağını düşündüklerini belirterek, “Yeni kurulan kabine ile çıkışlar bekliyorduk. Dolar şu anda yaklaşık olarak 22 bandına ulaşmış durumda. Altınla ilgili ONS’ta herhangi bir hareket yok ama dolar yukarı gittiğinden mütevellit  altındaki artış da devam eder." dedi.

"MÜŞTERİDE KAYIP YOK"

Esnaf İleri, dolara ilişkin de tahminini paylaştı. İleri, "Dolar nerelere gider? 24, 25 gibi tahmin ediyoruz. ONS’ta eğer 2 bin gibi olursa yaklaşık olarak biz altını bin 750 gibi üçüncü çeyrekte birim fiyatını görüyoruz. Dün altının bir gramı bin 330  lirayken bugün birim fiyatı bin 490 TL'yi görmüş durumda. Dün itibarıyla Çeyrek altını 2 bin 150 TL'ye alıp 2 bin 350 TL'ye satıyorduk. Bugün sabah açtıktan sonra saat şu anda 12:30 civarı 2 bin 380 TL'ye alıyoruz. 2 bin 530 TL'ye satıyoruz. Cumhuriyet altındaki artış da aynı mukabil. Dün bu fiyatlar yaklaşık olarak cumhuriyet altında 9 bin 400’e alıp 9 bin 800 TL civarında satışımız vardı. Müşteride kayıp yok. Her gün olduğu gibi satışlarımız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.