Bursa Irgandı Köprüsü’nde manda sütlü salep mevsimi başladı
Bursa Irgandı Köprüsü’nde manda sütlü salep mevsimi başladı
Bursa'nın simge yapılarından Irgandı Köprüsü'nde 15 yıldır hizmet veren Irgandı Kafe, doğal manda sütüyle hazırladığı geleneksel salebiyle kış aylarında hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.
Haber Giriş Tarihi: 20.10.2025 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2025 14:42
Muhabir:
Damla Dilmeç
Bursa’nın tarihi atmosferiyle bütünleşen Irgandı Köprüsü, kış mevsiminin gelişiyle birlikte sıcak salep kokusuyla ziyaretçilerini karşılamaya başladı. 1442 yılında inşa edilen ve çarşılı köprü yapısı ile dünyada sayılı örneklerden biri olan Irgandı, bu yıl da kışa manda sütlü salep keyfiyle “merhaba” dedi.
15 YILLIK LEZZET GELENEĞİ MANDA SÜTÜYLE TAÇLANIYOR
Yaklaşık 15 yıldır Irgandı Köprüsü üzerinde Irgandı Kafe’yi işleten Keriman Yıldız, son 5-6 yıldır salebi özel olarak doğal manda sütüyle hazırladıklarını belirtiyor. Salebin sütü, Mustafakemalpaşa’nın Karaoğlan Köyü ile Balıkesir Gönen’den tedarik ediliyor. Manda sütü, yüksek yağ oranı ve kaymaklı tadıyla salebe bambaşka bir lezzet katıyor.
KIŞ AYLARINDA YOĞUN TALEP
Kış aylarının gelişiyle birlikte sıcak içeceklere olan talep de arttı. Keriman Yıldız, “Geçtiğimiz hafta sonu hava kapalı olmasına rağmen beklediğimizin çok üzerinde ziyaretçi ağırladık. İnsanlar tarihi dokunun içinde, köprü üzerinde salep içmenin keyfini çok seviyor.” diyerek yoğunluktan memnun olduklarını dile getirdi.
SALEBİN SIRRI: DOĞALLIK VE KATKISIZ ÜRETİM
Doğal salep ve manda sütünün birleşimiyle elde edilen bu özel içecek, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yıldız, “Salep kışın vücut ısısını artırırken, yazın dondurma yapımında da kullanılıyor. Katkısız ve doğal olması nedeniyle sık tercih ediliyoruz.” dedi.
TARÇIN DETAYI: “EŞİM ÖZENLE HAZIRLIYOR”
Salebin vazgeçilmez eşlikçisi tarçın ise Irgandı Kafe’de özel olarak hazırlanıyor. Yıldız, “Eşim tarçını tek tek seçip öğütüyor. Beğenen müşteriler eve götürmek istiyor ama üretim sınırlı olduğu için sadece az miktarda veriyoruz.” sözleriyle detaylara verdikleri önemi vurguladı.
TARİH, LEZZET VE MANZARA BİR ARADA
Sonbahar ve kış aylarında kartpostallık görüntülere sahne olan Irgandı Köprüsü, sıcak bir salep eşliğinde ziyaretçilerine eşsiz bir atmosfer sunuyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı misafirlerin de yoğun ilgi gösterdiği köprü, kışın en özel duraklarından biri haline geldi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa Irgandı Köprüsü’nde manda sütlü salep mevsimi başladı
Bursa'nın simge yapılarından Irgandı Köprüsü'nde 15 yıldır hizmet veren Irgandı Kafe, doğal manda sütüyle hazırladığı geleneksel salebiyle kış aylarında hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.
Bursa’nın tarihi atmosferiyle bütünleşen Irgandı Köprüsü, kış mevsiminin gelişiyle birlikte sıcak salep kokusuyla ziyaretçilerini karşılamaya başladı. 1442 yılında inşa edilen ve çarşılı köprü yapısı ile dünyada sayılı örneklerden biri olan Irgandı, bu yıl da kışa manda sütlü salep keyfiyle “merhaba” dedi.
15 YILLIK LEZZET GELENEĞİ MANDA SÜTÜYLE TAÇLANIYOR
Yaklaşık 15 yıldır Irgandı Köprüsü üzerinde Irgandı Kafe’yi işleten Keriman Yıldız, son 5-6 yıldır salebi özel olarak doğal manda sütüyle hazırladıklarını belirtiyor. Salebin sütü, Mustafakemalpaşa’nın Karaoğlan Köyü ile Balıkesir Gönen’den tedarik ediliyor. Manda sütü, yüksek yağ oranı ve kaymaklı tadıyla salebe bambaşka bir lezzet katıyor.
KIŞ AYLARINDA YOĞUN TALEP
Kış aylarının gelişiyle birlikte sıcak içeceklere olan talep de arttı. Keriman Yıldız, “Geçtiğimiz hafta sonu hava kapalı olmasına rağmen beklediğimizin çok üzerinde ziyaretçi ağırladık. İnsanlar tarihi dokunun içinde, köprü üzerinde salep içmenin keyfini çok seviyor.” diyerek yoğunluktan memnun olduklarını dile getirdi.
SALEBİN SIRRI: DOĞALLIK VE KATKISIZ ÜRETİM
Doğal salep ve manda sütünün birleşimiyle elde edilen bu özel içecek, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yıldız, “Salep kışın vücut ısısını artırırken, yazın dondurma yapımında da kullanılıyor. Katkısız ve doğal olması nedeniyle sık tercih ediliyoruz.” dedi.
TARÇIN DETAYI: “EŞİM ÖZENLE HAZIRLIYOR”
Salebin vazgeçilmez eşlikçisi tarçın ise Irgandı Kafe’de özel olarak hazırlanıyor. Yıldız, “Eşim tarçını tek tek seçip öğütüyor. Beğenen müşteriler eve götürmek istiyor ama üretim sınırlı olduğu için sadece az miktarda veriyoruz.” sözleriyle detaylara verdikleri önemi vurguladı.
TARİH, LEZZET VE MANZARA BİR ARADA
Sonbahar ve kış aylarında kartpostallık görüntülere sahne olan Irgandı Köprüsü, sıcak bir salep eşliğinde ziyaretçilerine eşsiz bir atmosfer sunuyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı misafirlerin de yoğun ilgi gösterdiği köprü, kışın en özel duraklarından biri haline geldi.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
Listeye girdiler! Bursa’dan 2 ilçe il olma yolunda
Togg’da yeni hedef! Yıl sonuna kadar…
Menajeri açıkladı: 50 gündür yoğun bakımda olan Fatih Ürek’ten son haber