Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Ankara istikametini kullanacaklar dikkat! Bursa yol durumu - 1 Mart 2026

Bursa’da Kritik Yol Çalışması: Ankara İstikameti Trafiğe Kapatıldı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 1 Mart 2026 tarihli günlük yol durum bültenine göre, Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok noktada yol yapım ve onarım çalışmaları sürüyor. Bazı güzergâhlarda şerit daraltması uygulanırken, bazı yollar tamamen trafiğe kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2026 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2026 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da Ankara istikametini kullanacaklar dikkat! Bursa yol durumu - 1 Mart 2026

Bursa’da sürücüleri yakından ilgilendiren önemli bir çalışma bulunuyor.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun Bursa-Ankara istikameti 13-15. kilometreleri arasında yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle ana yol trafiğe kapatıldı.

Bu kesimde ulaşım, geçici olarak oluşturulan servis yolundan sağlanıyor. Yetkililer, sürücülerin trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

TEM OTOYOLU’NDA ŞERİT DARALTMASI

TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa Kavşağı ayrılma kolu üzerinde devam eden yapım çalışmaları kapsamında sağ şerit trafiğe kapatıldı. Trafik akışı tek şerit üzerinden kontrollü olarak veriliyor.

Çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüleceği belirtilirken, özellikle yoğun saatlerde bölgede trafik sıkışıklığı yaşanabileceği ifade ediliyor.

ANKARA-KIRIKKALE YOLUNDA İKİ ŞERİT KAPALI

Ankara-Kırıkkale yolu 15-16. kilometreleri arasında 18 Aralık 2025’ten bu yana devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle Kırıkkale-Ankara istikametinde iki şerit trafiğe kapatıldı.

Ulaşım, sol şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Sürücülerin hız limitlerine uymaları ve ani şerit değişimlerinden kaçınmaları isteniyor.

AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU’NDA ŞEV ÇALIŞMASI

Aydın-Denizli Otoyolu 8-9. kilometreleri arasında 14 Şubat 2026 – 14 Mart 2026 tarihleri arasında şev destekleme çalışması yapılacak.

Bu süreçte Denizli istikametinde emniyet ve sağ şerit trafiğe kapatılacak, ulaşım orta ve sol şeritten kontrollü şekilde devam edecek.

KAYSERİ-PINARBAŞI YOLUNDA İKİ YÖNLÜ TRAFİK

Kayseri-Pınarbaşı yolu 23-24. kilometreleri arasında süren yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. Bu kesimde karşılıklı trafik akışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

MERSİN VE ÇEVRESİNDE OTOYOL ÇALIŞMALARI

Çeşmeli-Mersin-Tarsus Otoyolu 2-5. kilometreleri arasında (Çamtepe Kavşağı – Tarsus Batı Kavşağı arası) üst yapı onarım çalışmaları devam ediyor. Trafik bu bölgede kontrollü olarak veriliyor.

AFYONKARAHİSAR-EMİRDAĞ YOLUNDA TEK YÖN KAPATMA

Afyonkarahisar-Çifteler-Emirdağ yolu 22-23. kilometreleri arasında 19 Aralık 2025’ten itibaren devam eden hızlı tren üst geçit çalışmaları nedeniyle Emirdağ yönü trafiğe kapatıldı.

Trafik akışı Çifteler yönünden iki yönlü olarak sağlanıyor. Yetkililer, bu güzergâhı kullanacak sürücülerin trafik işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

FETHİYE-KAŞ YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI

Fethiye-Seydikemer-Kaş yolu 30-37. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları sürüyor. Bu kesimde seyir halinde olan sürücülerin trafik levhalarına ve yönlendirmelere dikkat etmeleri gerekiyor.

ORDU-FATSA YOLUNDA ONARIM DEVAM EDİYOR

Ordu-Fatsa yolu 3-6. kilometreleri arasında 25 Aralık 2025’ten bu yana devam eden üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun Ordu istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.

CİDE-İNEBOLU YOLUNDA HEYELAN NEDENİYLE KAPANMA

Cide-İnebolu yolu 49+200 kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol tamamen trafiğe kapatıldı.

Ulaşım, alternatif güzergâh olan Cide-Şenpazar-Ağlı-İnebolu-Doğanyurt ilçeleri üzerinden sağlanıyor. Yetkililer, özellikle ağır tonajlı araç sürücülerinin alternatif yolu kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

SÜRÜCÜLERE KRİTİK UYARI

Karayolları Genel Müdürlüğü, yol yapım ve bakım çalışmalarının sürdüğü bölgelerde hız limitlerine uyulması, trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi ve alternatif güzergâhların tercih edilmesi çağrısında bulundu.

1 Mart 2026 itibarıyla Türkiye genelinde birçok ana arterde devam eden çalışmalar nedeniyle sürücülerin yola çıkmadan önce güncel yol durumunu kontrol etmeleri önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.