Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa afetlere daha hazırlıklı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi, önemli bir başarıya imza attı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, BUSKİ ekibi 'Hafif seviye kentsel arama ve kurtarma akreditasyonu'nu almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2025 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2025 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa afetlere daha hazırlıklı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, sadece temel altyapı hizmetleriyle değil, aynı zamanda afetlere hazırlık ve toplumsal sorumluluk çalışmalarıyla da öne çıkarak örnek bir kurum haline geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'na bağlı Sivil Savunma Uzmanlığı koordinasyonunda kurulan 27 kişilik arama kurtarma ekibi, önemli bir başarıya imza attı.

Ekip, akreditasyon alabilmek için AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) mentörlerinin rehberliğinde kapsamlı bir eğitim ve değerlendirme sürecinden başarıyla çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 'Hafif seviye kentsel arama ve kurtarma akreditasyonu'nu almaya hak kazanan arama kurtarma ekibi, bu başarıyı kapsamlı eğitimler sonucunda elde etti.

AFET SENARYOLARIYLA DESTEKLENEN ZORLU BİR HAZIRLIK SÜRECİ

Ekip üyeleri, akreditasyon sürecinde çeşitli alanlarda kritik eğitimler tamamladı. Bu eğitimler arasında afet farkındalık, depremde arama kurtarma, navigasyon, kampçılık, haberleşme, yangın farkındalık, UN-BSAFE, tehlikeli maddelerle mücadele (haz-mat) ve ilk yardım gibi konular yer aldı.

Ekip üyeleri, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmek için yoğun çaba harcadı. Özellikle afet senaryoları üzerinden gerçekleştirilen uygulamalı tatbikatlarla sınavlara hazırlanmaları, sahada karşılaşabilecekleri gerçek durumlar için büyük bir avantaj sağladı.

BUSKİ ARAMA KURTARMA EKİBİ, AFAD SINAVINDA BAŞARILI PERFORMANS SERGİLEDİ!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün Arama Kurtarma Ekibi, AFAD Başkanlığı'nca AFAD İstanbul İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bağımsız sınav yapıcıların gözetiminde önemli bir sınavdan geçti.

SENARYO BAZLI DEPREM TATBİKATINDA YÜKSEK BAŞARI

Gerçekleştirilen sınavda, BUSKİ arama ve kurtarma ekibi, senaryo bazlı deprem tatbikatında başarılı bir performans sergileyerek yetkinliklerini kanıtladı.

"VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZDİR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün su ve altyapı hizmetlerinin ötesine geçerek, afet anlarında vatandaşların yanında olmayı hedefleyen güçlü bir vizyon ortaya koyduğunu belirtti.

Kurumun duyarlılığının ve sistemli hazırlık sürecinin, kamu kurumlarının toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesine örnek teşkil edeceğini vurgulayan Başkan Bozbey, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kentte yaşayan her vatandaşımızın güvenliği bizim önceliğimizdir. Bilimsel veriler ışığında, kentsel dönüşümden arama ve kurtarma ekiplerinin eğitimine kadar her alanda hazırlıklı olmalıyız. BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibimizin akreditasyonu bu yönde atılmış çok önemli bir adımdır. Amacımız, Bursa'yı afetlere dirençli, güvenli bir kent haline getirmektir. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.