Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin arı ekmeğinin endüstriyel ve tıbbi sahalarda çığır açabilecek kullanım alanlarına yönelik geliştirdiği özgün buluş, uluslararası patent alarak başarısını taçlandırdı. Bu önemli başarıyla birlikte, BTÜ'nün dünya genelinde tescillenmiş patent sayısı üçe yükseldi.
Haber Giriş Tarihi: 14.05.2025 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2025 11:42
Muhabir:
Damla Dilmeç
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri, gerçekleştirdikleri yenilikçi ve özgün araştırmalarla uluslararası alanda dikkat çekmeyi sürdürüyor.
ABD'DEN DE PATENT ONAYI
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin arı ekmeği üzerine yaptıkları yenilikçi çalışma, önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden de patent almayı başardı.
AKADEMİK İŞ BİRLİĞİYLE HAYAT BULDU
Bu başarılı çalışmada, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aycan Yiğit Çınar, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Taner ve Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Akkoyun Kurtlu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Doç. Dr. Faruk Toktaş yer aldı.
SAĞLIK SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin patentini aldığı arı ekmeği temelli biyokompozit nanolif, özellikle sağlık alanında çığır açabilecek potansiyele sahip. Bu yenilikçi buluş, yapay damar üretiminden protezlere, doku destek materyallerinden kanama durdurucu ürünlere ve yara bakımında kullanılan çeşitli malzemelere kadar geniş bir yelpazede uygulama imkanı sunuyor. Özellikle enfekte olmuş veya açık yaraların tedavisinde lokal olarak kullanılabilecek bu nanolifler, iyileşme süreçlerine önemli katkılar sağlayabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
BTÜ'den dünya çapında patent başarısı!
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin arı ekmeğinin endüstriyel ve tıbbi sahalarda çığır açabilecek kullanım alanlarına yönelik geliştirdiği özgün buluş, uluslararası patent alarak başarısını taçlandırdı. Bu önemli başarıyla birlikte, BTÜ'nün dünya genelinde tescillenmiş patent sayısı üçe yükseldi.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri, gerçekleştirdikleri yenilikçi ve özgün araştırmalarla uluslararası alanda dikkat çekmeyi sürdürüyor.
ABD'DEN DE PATENT ONAYI
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin arı ekmeği üzerine yaptıkları yenilikçi çalışma, önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden de patent almayı başardı.
AKADEMİK İŞ BİRLİĞİYLE HAYAT BULDU
Bu başarılı çalışmada, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aycan Yiğit Çınar, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Taner ve Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Akkoyun Kurtlu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Doç. Dr. Faruk Toktaş yer aldı.
SAĞLIK SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerinin patentini aldığı arı ekmeği temelli biyokompozit nanolif, özellikle sağlık alanında çığır açabilecek potansiyele sahip. Bu yenilikçi buluş, yapay damar üretiminden protezlere, doku destek materyallerinden kanama durdurucu ürünlere ve yara bakımında kullanılan çeşitli malzemelere kadar geniş bir yelpazede uygulama imkanı sunuyor. Özellikle enfekte olmuş veya açık yaraların tedavisinde lokal olarak kullanılabilecek bu nanolifler, iyileşme süreçlerine önemli katkılar sağlayabilir.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
Bursa'da yardım çığlığı! 18 gündür kayıp
Merkez Bankası faiz oranını sabit tuttu
Bursa’nın unutulan alimi: Zerde Dede