Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Taban: “DOSTUM, Türkiye’nin örnek kamp merkezi olacak”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yeniceköy’de bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin tamamlanmasının ardından, DOSTUM’un Türkiye'nin en önemli kamp merkezlerinden biri olacağı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2025 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2025 10:23
Muhabir: Nagihan ER
Başkan Taban: “DOSTUM, Türkiye’nin örnek kamp merkezi olacak”

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) için kapsamlı bir yenileme ve geliştirme projesi başlattı. Belediye Başkanı Alper Taban, proje kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve merkezdeki yenilikleri değerlendirdi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı açıklamada, DOSTUM’un yalnızca İnegöl için değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa sporları tutkunları için önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. Başkan Taban, “DOSTUM, adrenalin sporlarının yapılabileceği, doğa yürüyüşleri ve farklı kamp faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir merkez olacak. Bu projeyle amacımız, DOSTUM’un Türkiye’deki en önemli kamp merkezlerinden biri haline gelmesini sağlamak” dedi.

GELİŞTİRİLEN YENİ ALANLAR VE FAALİYETLER

Başkan Alper Taban, merkezde yapılacak yeniliklerin gençler ve öğrenciler için çok faydalı olacağını vurguladı. Yenilenen alanda futbol sahası, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, okçuluk sahası gibi çeşitli sportif faaliyetler için alanlar yer alacak. Ayrıca 50 adet konaklama çadırı, oyun çadırları, sağlık çadırı ve mescit gibi birçok sosyal donatı da projede yer alacak.

PROJE İLE GENÇLER İÇİN YENİ BİR ALAN

Başkan Taban, DOSTUM’un özellikle gençlerin ve öğrencilerin uğrak noktası olacağını belirterek, “Burada yapılacak etkinliklerle birlikte, gençlerimize doğa ile iç içe, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, bu bölge sadece İnegöl’e değil, tüm Türkiye’ye hitap edecek bir cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Yeniceköy bölgesinin turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Taban, “İnşallah proje tamamlandığında burası Türkiye’nin en önemli kamp merkezlerinden biri olacak. Bunu tüm İnegöl halkı ve İnegöl’ün misafirleriyle birlikte göreceğiz” dedi.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.