Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk'ün çağdaş Türkiye vizyonu Osmangazi'de masaya yatırıldı

Osmangazi Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği iş birliğiyle “Nutuk’un Işığında Cumhuriyeti Anlamak” panelini düzenledi. Panelde Atatürk’ün Cumhuriyet vizyonu ve çağdaş Türkiye hedefi katılımcılarla paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2025 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2025 09:36
Muhabir: Fethiye AKIN
Atatürk'ün çağdaş Türkiye vizyonu Osmangazi'de masaya yatırıldı

Osmangazi Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği iş birliğiyle “Nutuk’un Işığında Cumhuriyeti Anlamak” konulu panel düzenledi. Panelde, Atatürk’ün Cumhuriyet anlayışı ve çağdaş Türkiye vizyonu katılımcılarla paylaşıldı.

Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde düzenlenen panele, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir’in yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Sultan Yurdanul, Yenikuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Ulusal Günler Platformu Koordinatörü Ali Küçüksarı, Makine Mühendisleri Odası ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk'ün çağdaş Türkiye vizyonu Osmangazi'de masaya yatırıldı - Bursa Hayat Gazetesi-2

ATATÜRK’ÜN NUTUK’TA İŞLEDİĞİ CUMHURİYET ANLAYIŞI

Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Sosyolog Mutlu Çınar, panelde “Atatürk’ün Nutuktaki İfadeleri ile Cumhuriyete Giden Süreç” temasını işledi. Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tahir Baştaymaz ise “Atatürk’ün Mes’ut, Muvaffak, Muzaffer ve Müreffeh Bir Türkiye Hayali Cumhuriyet” konusuna değinerek Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi olmadığını vurguladı.

Atatürk'ün çağdaş Türkiye vizyonu Osmangazi'de masaya yatırıldı - Bursa Hayat Gazetesi-3

ATATÜRK’ÜN VİZYONU VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE HEDEFİ

Prof. Dr. Baştaymaz konuşmasında, “Atatürk, asker olmasına rağmen bir filozof titizliğiyle okumuş ve dünyanın fikir hareketlerini izlemiştir. Türk halkının yalnızca özgür iradesiyle kendi kaderine sahip çıkmasıyla yükselebileceğini biliyordu. Cumhuriyet onun gözünde milletin onuru, halkın efendi olduğu ve bireyin yurttaş kimliğiyle değer kazandığı yeni bir çağın kapısıydı. Samsun’dan Amasya’ya, Erzurum’dan Ankara’ya uzanan yol, bir milletin yeniden doğuş yoluydu. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle bu yürüyüşün anlamı ebedileşti. Atatürk’ün ülküsü, mutlu, müreffeh ve muzaffer bir toplum yaratmaktı ve bunu gerçeğe dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün çağdaş Türkiye vizyonu Osmangazi'de masaya yatırıldı - Bursa Hayat Gazetesi-4

CUMHURİYET COŞKUSU NUTUK OKUMALARIYLA PEKİŞTİ

Konuşmaların ardından dernek temsilcileri, Cumhuriyet coşkusunu nutuk okumalarıyla taçlandırdı. Katılımcılar, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. Panel, Cumhuriyet’in değerleri ve Atatürk’ün çağdaş Türkiye vizyonunun genç kuşaklara aktarılması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.