Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağız sağlığınız ciddi tehdit altında!

Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Uzman Diş Hekimi Nichal (Nihal) Salı, sigaranın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili açıklamada bulundu. Salı, sigaranın dişlerdeki sararmadan ağız kokusuna ve hatta ağız kanserine kadar uzanan ciddi riskler taşıdığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2025 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2025 11:32
Muhabir: Damla Dilmeç
Ağız sağlığınız ciddi tehdit altında!

Uzman Diş Hekimi Nihal Salı, sigaranın ağız sağlığı üzerindeki tahrip edici etkilerine dikkat çekerek, içerdiği 4000'den fazla kimyasal maddenin dişler, diş etleri, dil ve ağız içi dokularda ciddi hasarlara yol açtığını vurguladı.

SİGARA DUMANI İLE İLK TEMAS VE YIKICI ETKİLERİ

Salı, ağzın sigara dumanıyla ilk temas eden bölge olması nedeniyle, içerdiği kimyasalların en yoğun etkisini burada gösterdiğini belirtti.

Uzman hekim bu durumun hem görünüm açısından olumsuzluklara hem de ciddi hastalıklara yol açabileceğinin altını çizdi.

AĞIZDAKİ ŞÜPHELİ YARALARI İHMAL ETMEYİN

Salı, ağız içinde iki haftadan uzun süredir iyileşmeyen yaraların kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini belirtti. "Bu durum hafife alınmamalı ve mutlaka bir diş hekimi tarafından değerlendirilmelidir," uyarısında bulunan Salı, böyle yaraların ağız kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının erken belirtisi olabileceğini vurguladı.

SİGARA, DİŞ ETİ İLTİHABINI NASIL GİZLİYOR?

Salı, "Sigara, damar yapısını bozarak kan akışını azaltır. Bu durum, diş eti iltihabının en erken belirtisi olan kanamayı maskeleyerek hastalığın fark edilmeden ilerlemesine neden olur," açıklamasında bulundu.

ERKEN TEŞHİS İÇİN 6 AYDA BİR KONTROL ŞART

Salı, ağız içi dokuların sağlıklı kalması ve olası hastalıkların başlangıç aşamasında tespit edilebilmesi adına altı ayda bir yapılacak diş hekimi ziyaretlerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Salı, "Altı ayda bir yapılacak diş hekimi ziyaretleri, ağız içi dokuların düzenli olarak incelenmesini sağlar ve olası hastalıkların erken teşhis edilmesine imkân tanır," diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.