Hava Durumu

Öğretmenleri için hatıra ormanı kurdular

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  Osmangazi ilçesi  Soğanlı Mahallesi'nde bulunan Orhanbey İlkokulu velileri çocuklarının eğitimlerini üstlenen öğretmenleri Kadriye Kaplan adına  TEMA Vakfı'na bağışta bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Öğretmenleri için hatıra ormanı kurdular

Bilal KAYAALTI

Gönüllerini dolduran meslek aşkıyla toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerin unutulmadığı bir gün olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları devam ediyor.  Bursa'da bazı okullarda bulunan öğrenci velileri çocuklarının eğitimlerini üstlenen öğretmenleri adına TEMA Vakfı aracılığıyla hatıra ormanı oluşturdular.

'BURSA'NIN DAHA ÇOK YEŞİLE İHTİYACI VAR'

Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bulunan Orhanbey İlkokulu 4/A sınıfında Kadriye Kaplan tarafından eğitim verilen 28 öğrencinin velisi toplu olarak öğretmenleri adına TEMA Vakfı'na bağışta bulunarak adına hatıra ormanı oluşturdular. İlk derste oluşturulan hatıra ormanının sertifikası veliler tarafından kendisine takdim edilen Kadriye Kaplan "Doğa Eğitimi Çalışmaları"na bağışta bulunarak daha fazla çocuğun doğayla buluşmasına destek olduğunuz için teşekkür ederim, çocuklarınızın yüzünde tebessüm sizin kalbinizde böyle bir sevgi oluşturabildiysem ne mutlu bana. Bursa'nın daha çok yeşile, ağaca ihtiyacı var. Farkındalıklarımız devam edecek" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

NE ZAMANDAN BERİ KUTLANIYOR?

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanır. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.