Hava Durumu

Anasınıfı öğrencileri hayata renk kattı

Orhanbey İlkokulu Anasınıfı öğrencileri "Hayatı öğreniyorum" etkinliği çerçevesinde semt pazarına giderek harçlıklarıyla alışveriş yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Anasınıfı öğrencileri  hayata renk kattı

Bilal KAYAALTI

Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bulunan Orhanbey İlkokulu anasınıfı öğrencileri "Hayatı öğreniyorum" etkinliği çerçevesinde Alemdar Semt Pazarı'na çıkarak biriktirdikleri harçlıklarıyla alışveriş yaptılar. Çocukların hayata daha çabuk alışması ve becerilerinin gelişmesi noktasında özellikle çekingenlik duygularının ortadan kalkması için etkinliği düzenlediklerini belirten anasınıfı öğretmeni Gül Kurt,  eğitim çalışmaları kapsamında bu tür etkinlikler düzenleyerek çocukları önlerindeki hayata alıştırmayı planladıklarını söyledi.

'AMACIMIZ DOĞALLIĞI ÖĞRETMEK'

Orhanbey İlkokulu Müdürü Hilmi Sevim ise" Ağaç yaşken eğilir" atasözünden yola çıkarak öğrencileri geleceğe hazırlamak için bu tür etkinlikler düzenleyerek çevrelerini tanımalarını sağladıklarını dile getirdi. Okulun anasınıfı öğretmeni Kurt, çocukların doğallığı öğrenmesi gerektiğini belirterek,  "Herkes görüyor, biliyor ki, dijitalleşme ve sanal ortamlar çocuklarımızı özünden koparıyor. Bizim amacımız onları doğallığın içinde tutmak, pazarı, bahçeyi tanımalarını sağlamak. Elmanın, domatesin, biberin nerede satıldığını ve yetiştiğini göstermek. Eğer bizler çocuklarımızın bu şekilde adım atmalarını sağlarsak sanallık tuzağından kurtarmış olur, hayata daha objektif bakmalarını sağlarız" diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.