Hava Durumu

Kediler için evde kuru mama yapımı

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 04:52

Kediler de en az köpekler kadar diş taşı  biriktirme eğilimindedir. Diş taşları, diş eti hastalıklarının hazırlayıcısıdır. Kuru mama diş taşı oluşumunu azalttığı için kedilerin diyetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Evde kediniz için kuru mama yapmak zor değildir. Hazırlayacağımız temel hamur hep aynıdır.  Eklediğimiz ek içerikler mamanın birbirinden ayrı tatlar ve içerikler olmasını sağlar. Örneğin hindili ve tavuklu kuru mama içine katacağınız elma lezzeti güçlendirir. Aynı şekilde balıklı mama içerisine balık sosları ekleyebilirsiniz. Kuru mama yapmanın en zor tarafı bu iş için zaman ayırmaktır.  Çünkü kuru mamaları fırının içinde kurutmak zaman alır. İyi kurutmak lezzeti kuvvetlendirmek ve çabucak bozulmaması için çok önemlidir. Eğer mama iyi kurutulmazsa kısa zamanda küflenir. Gece yatmadan önce pişirmek ve piştikten sonra fırını kapatıp sabaha kadar kurumasını beklemek kolaylık sağlar. Eğer kedinizin gıda alerjisi varsa protein kaynağını uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz. Yani tarifte tavuk eti var ve kediniz buna alerjikse siz bunu kuzu etine çevirebilirsiniz.

MALZEMELER:

1. 3 Su bardağı Tam buğday unu

2. 2 Su bardağı çavdar unu

3. 1 Fincan kırık buğday

4. 1 Su bardağı mısır unu

5. 1 Su bardağı yağsız süt tozu

6. 3 çorba kaşığı dolduracak kadar kıyılmış temiz maydanoz

7. 600-700 gram kadar haşlanmış tavukgöğsü (Değiştirilebilir) Kuzu Eti ya da Ciğer

8. 5 çorba kaşığı bitkisel yağ

9. 1 çorba kaşığı balık yağı

Fırını 180 C  ısıtın.

Büyük bir kabın içersinde unları süt tozunu maydanozu karıştırın.

Blender da haşlanmış tavukgöğsünü, yağları birlikte çekin. Homojen bir püre haline gelsin.

Püre haline gelen tavuğun etini unun olduğu kaba karıştırırken yavaş yavaş su ekleyin.  Hamurun kıvamı kulak memesi sertliğinde olsun.

Yaptığınız hamuru rulo haline getirip küçük küçük kesin. Tabanına fırın kâğıdı  serdiğiniz fırın tepsisi üzerine taneleri koyun.

Fırında kahverengi- altın rengi alana kadar pişirin. Pişirme esnasında tanelerin eşit pişmesi için arada sırada karıştırabilirsiniz.

Mamalar yaklaşık 25 30 dakikada pişer. Fırını kapatın ve kapağını açmadan sabaha kadar iyice kuruması için tepsiyi fırının içinde bırakın.

Sabah fırında tepsiyi aldığınızda mama hala ılık ve hafif nemli olabilir. Bu son nemin de uçması için iki saat kadar açıkta bırakıp iyice soğuyunca hava geçirmeyen buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun patilere…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.