Hava Durumu

Başarı tesadüf değildir

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 07:30

Yerli ve milli teknolojisi hamlesinin birbirinden değerli ürünlerinin sergilendiği TEKNOFEST'in ardından güzel gelişmeler devam ediyor.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) kapsamında düzenlenen Roket Yarışması'nda "Yüksek İrtifa Kategorisi" birincisi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hazar Takımı, geliştirdiği sistemi koruma altına almak için patent başvurusunda bulundu.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Meran'ın akademik danışmanlığını yaptığı Hazar takımının tasarladığı "Hiera 3000" isimli roket, TEKNOFEST İstanbul'da düzenlenen Roket Yarışması'nda 3 bin metre yüksekliğin üzerine çıkarak "Yüksek İrtifa" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Takım lideri Mehmet Serhat Duras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olduğunu, aynı bölümde öğrenim gören 11 öğrenci arkadaşıyla yaklaşık 9 ay önce Hazar Takımı'nı kurduklarını belirtti.

Bir tarafta gençlerin ufkuna açan bu TEKNOFEST ile birlikte milli teknoloji hamlesini Türk Gençliğine aktaran zihniyet varken diğer tarafta ise, Marmara Bölgesinde 200 üzerinde deprem araştırma merkezi bulunurken bunları yok sayan ve yapılan yatırımları görmeksizin gereksiz olduğunu belirterek TEKNOFEST'e olmayan destekleri açıklayan akıl.

Allah ülkemizi bozuk zihniyetli, iftira siyaseti güden insanlardan korusun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.