Hava Durumu

Teraziyi dengelemek

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 17:38

Ali Başkan doğru söylüyor “Yaptıklarımız Ortada”, eklemek lazım yapamadıkları da ortada. Bu işin ortası, şehri baştanbaşa gezmekte; ne yapılmış ne yapılmamış bizzat gözüyle görmek, aklıyla tartmakta; insafı elden bırakmadan elbette!

Ne vaat etmiş ne kadarını yapmış ne kadarını yapmamış! Vaat ettikleri yüzde 51’i geçmişse geçer karneyi almıştır, çünkü 49 küçüktür!

Eskiden Merkez Banka olan yer ve çevresi şimdi ne kadar güzel oldu; derler ya gözümüz açıldı, keşke yeni yapılan bütün yerler için de böyle diyebilseydik demekte zorlanıyoruz.

Tarihi dokunun ortaya çıkarılmasına diyecek bir şeyimiz yok olamaz da zaten.

Bursa için söylediğimizi ülke genelini de taşıyabiliriz; evet 51 büyüktür. Millet ne diye 20 yıldır oy versin; bildiği gördüğü yaşadığı, tecrübe ettiği, ön gördüğü ettiği var ki böyle yapıyor. Kadim irfan geleneği zedelense de yaşıyor, aklıselim galip geliyor.

Millet 50 öncesi icraatları unutmuyor bir kere, hafızasını kazımış silmiyor -silinecek gibi de değil-, şimdi de teröristlerin siyasi uzantısıyla yapılan ittifakı izliyor; önce ezan bayrak diyor sonra ekmek.

49’u ne kadar büyütsen şişirsen göz boyaması yapsan 51 etmez, yalan yatsıya bile varmaz!

Sıkıntılar var mı hem de çok! Görev “ateşten gömleği” talip olup da giyenlerde, gömleği kirletmeden yenilerine tevdi etmek mesele, böylelikle medeniyet yürüyüşümüz sürecek…

Ne hamaset ne hamakat; Orta yol güzel yol, adil yol, gerçekçi yol…

Beka meselemiz hep oldu, oluyor, olacak… Zira biz ebede yolcusuyuz…

“Devlet-i Ebed Müddet” zalime dur diyen mazluma koruyan bir devlet; içimizdeki zalim nefse dur dıştaki temsilcilerine de dur, gönlü şeytani işgallerden korumak kadar gönül coğrafyasını işgallerden korumakla saadet devletine erişilir, ebede namzet olunur.

Onun için her gün, her saat, her an seçimdeyiz, giden zaman gelmiyor sonsuza kadar da gelmeyecek; kadrini bilip o kadirle çalışmalı ve yaşamalı değil miyiz?

Çevreyi kirletmeyen içini temizlemiş olandır, işini iyi yapan içi iyi olandır, niyet iyi akıbet iyi, akıbet iyi ise demek niyet iyi imiş.

Necip milletimiz kadirşinaslığını gösterecek teraziyi yine dengeye koyacak umudundayız vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.