Hava Durumu

Saat işliyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 07:30

Hayat yemek içmekten ibaret değil fakat yeme içme olmadan hayatın devamı da mümkün değil. O zevk olmasa belki bir şey yemezdik, yesek bile zorlama ile olurdu; keza neslin devamı da öyle!

Kısa ömrü o zevklere hasretmek de bir insan için büyük düşüş, büyük kaybediş. Tekrarı olmayan hayatın her anını iyi değerlendirmek, doğruya yönlendirmek, güzele sevk etmek; irade sahibi, idrak sahibi, akıl kalp sahibi insana sonsuz saadetin kapılarını açabilir!

Kişiye, kabiliyetine, gayretine bağlı!

Yaşayacak kadar rızık garanti edilmiş, gücün üzerinde yükümlülük de yok; bu çerçevede insan sorumlu, yapması gerekenler, yapmaması gerekenler var; ipi bırakılmış başıboş hoyratlığa terk edilmiş biri değil!

Kâinatın merkezinde hayat, hayatın merkezinde insan; yesin içsin zulmetsin sonra toprağın altına girsin saklansın, öyle mi?

Tesadüf başıboşluk kâinatın zerresinde olmayan şey; bir zerre boşluk olsa varlık olmaz; güneşi, ayı, ağacı, kuşu, toprağı, dağı, denizi görmek ne kadar kati ise ondan daha kati bir gerçeklik bu; tersini düşünmek kendini inkâr etmek gibi bir şey!

İlim süsü ile ilmi filmleştirerek gerçeklik ters yüz ediliyor günümüz cahiliye dünyasında! Teknoloji aletlerine hayran kalındığı kadar evrenin yaradılışı, güneşin doğuşu, karıncanın yürüyüşü, yağmurun yağışını hayran ve hayretle seyretse insan; muhteşemlik karşısında secdeye kapanmaz mı?

Farkında olmadan çok tanrılara tapar gafletin karanlığındaki insan; bir de o karanlığı aydınlık diye takdim eder; ne yediğinden haberi vardır, ne içtiğinden, ne de soluğu havadan! Varsa da yoksa da oyuncak tanrıcıkları; oynar durur onlarla ta ki ölüm duvarına çarpıncaya kadar!

Araba pahalı, ev pahalı, teknoloji pahalı; hava bedava! Su ucuz, ekmek ucuz. Hava gerçekte bedava mı, karşılığında ne isteniyor?

Anlaşılması zor değil, büyük kafa, yüksek malumat gerektirmiyor anlamak ve anlamlandırmak için; havayı solumak, yemek içmek gibi kolay ve de zorunlu; hamd ve şükür!

Cahiliye putları gök ile irtibatı kestiğinden hikmet cereyanlar gelmiyor; şimdi olduğu gibi insanlığın çoğu karanlıkta, üstelik süslülük ve lüksü aydınlık zannediyor, tarihin sonu diyor!

Evet, tarihin sonu; kıyamete ne kaldı ki? Kalp ölmüş, akıl susmuş, vicdan çalışmıyor, zulüm yeryüzüne hâkim, sadece hayvani zevkler varsa; kıyametin kopmasına beklemeye gerek var mı?

Saat işliyor, vakti geldiğinde "gong" diyecek! İnsan için de kâinat içinde.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.