Hava Durumu

Oktay Yılmaz, 'Yıldırım'a nefes aldıracağız'

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2019 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 07:04

Belediye başkan adayları, göreve geldiklerinde yapacakları icraatların tanıtımlarına tüm hızıyla devam ediyorlar.

Dün AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz, 'Sensiz olmaz Yıldırım' adını verdiği projelerini tanıttı. Davetliler arasında olan önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendisini her zaman olduğu gibi fark ettirdi, gündemi belirledi.

Şimdi eksikleri gündeme getirme zamanı olmadığını söyleyen Çelik, ' İl Başkanı'nın eksikliklerinin herkes tarafından bilindiğini, bazı belediye başkanlarının sıkıntılarını' söylemenin anlamsız olduğu mesajını verdi.

Belediye başkan adayı Yılmaz'ın Barış Manço Kültür Merkezi'nde projelerini sinevizyon eşliğinde anlattığı toplantıya dönecek olursak, 

Yılmaz, sandıktan çıktığı takdirde ilk icraatı, yaşam alanlarını çoğaltarak, nefes alan çınarların hakim olduğu bir ilçe meydana getirecekleri sözünü yeniledi.

Konuşurken heyecanlanan,  zaman zaman sesi kısılan Yılmaz,  Yıldırım'ı tarih ve kültürün başkenti yapacaklarını ifade etti.

Oktay Yılmaz, "Şehir kadınıyla, genciyle, çocuğuyla engel tanımaz değerleriyle bir bütündür. Gençleriyle, esnafıyla, sanatçısı, eğitimcisi ve sporcusuyla Yıldırım bir bütündür. Onun için Yıldırım'da ilk söz milletimizin olacak" dedi.

Kentin her sokağına doğalgaz sözü verdi, dikey yollarla ana arterlerde yükü azaltacaklarını kaydetti.

Kamulaştırmalar yaparak, Yıldırım'a nefes aldıracaklarını, turizmden istifade edilmediğine dikkat çekerek, ilçenin tek tarihi platosu Cumalıkızık'a değer katacak adımlar atacaklarını söyledi.

******

Bozbey, 'Herkes gülümseyecek'

Millet İttifakı'nın adayı Mustafa Bozbey, merakla beklenen, göreve geldiğinde Bursalılara sorarak yapacağı projelerin tanıtımını evvelki gün gerçekleştirdi.

Akademik Odalar Yerleşkesi'nin hemen önünde karşılaştığım İyi Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'na seçim çalışmalarını sorduğumda, 'bu iş tamam' diye cevap verdi.

Toplantının yapılacağı salona girmeden bazı CHP'lilerin 31 Mart'la ilgili, 'Mart'ın sonunda Bursa gülümseyecek' şeklindeki ön görülerini duyduk.

Projelerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım toplantısındaki birkaç dakikalık filmde, yüzleri rencide olmasınlar diye gösterilmeyen çocuklar, gençler ve kadınların çaresizlik ifadeleri, yaşam koşullarından dolayı yakınmaları, onlarca kişiye duygusal anlar yaşattı.

Düşünsenize, gösterilen filmde Bursa'da oturduğunu ama Uludağ'a hiç gidemediğini söylerken, gözleri umutsuzluğa bakan bir çocuk.

Ve ardından Bozbey'in "şehrimizdeki trafik ve diğer sorunları çözeriz, asıl amacımız gözleri gülümsetmek" demesi.

Gerçek olanda bu değil mi?

İnsanın mutlu olması, mutlu olabilmesi İçinde, yönetime talip olanların projeler üretmesi.

***

HEYKEL YAYALAŞACAK

Bozbey'in projelerine bakacak olursak, bütçeyi sarsmadan basit ve hemen hayata geçirilecek ayrıntılar var.

Kent içinde tarım alanları, irili ufaklı parklar.

Eğer 1 Nisan'da sandıktan çıkarsa Bursalılara verdiği müjdeler dikkat çekici.

Mesela, su kullanımıyla ilgili ticarethanelere yüzde 20, hanelere yüzde 25 indirim yapılacağını, ulaşımda ise ilk ve ortaokul öğrencilerinden ücret alınmayacağını, diğer talebelerin ise 60 liralık bilet aldıklarında 120 liralık yolculuk yapacaklarını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın önünü açacak hamlelerin olacağını aktaran Bozbey, 'Halksüt' adıyla Bursalılara ucuz ve kaliteli sütle buluşturacaklarını belirtti.

Atatürk Caddesi'ni yayalaştırılacağını ifade eden Bozbey, trafiğin yerin altına alınacağıyla ilgili Bursalılara öneri getireceklerini kaydetti.

Hele, Mustafa Bozbey'in Kestel'le Çalı'yı bir birine bağlayacak olan çevre yolu projesinden bahsedince, aklıma bu yolla ilgili Faruk Çelik'in Güney Çevre Yolu söylemlerini getirdi.

Evet, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey kendinden emin, şehrin sakinleriyle buluşmaya, yapacaklarını anlatmaya devam ediyor.

Sandık başına gitmeye şunun şurasında 15 gün kaldı.

Kazanan Bursa olsun.

***

BİR SÖZ

Bilim siyasete kurban edilemez.

Ceyhun İrgil

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.