Hava Durumu

Türkyılmaz'da hedef üç hatta dört...

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 07:30

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başkanlıkta geride bıraktığı 7 yılı değerlendirmek üzere Bursa Basını ile bir araya geldi.

Basın toplantısının düzenlendiği mekan da çok özeldi.

Trilye'de bulunan ve yoğun çabalar neticesinde restorasyonu tamamlanan Taş Mektep...

Başkan Türkyılmaz'ın konuşmasından öne çıkan başlıklara gelecek olursak, ilçede işler gayet yolunda.

'Barış ve Kardeşliğin Kenti' sloganı ile yola çıktıkları 2014 yılından günümüze Mudanya'nın kalkınması, kültür ve turizm alanında hak ettiği payı alması için ellerinden geleni fazlası ile yaptıklarının altını çizen Başkan Türkyılmaz, her geçen gün bu hedeflere daha da yaklaştıklarını söyledi. Aslına bakarsanız başkanın bunları söylemesi ya da bunu bizim onun ağzından duymamıza gerek yok!

Gerçekten de son yıllarda (Pandemi dönemi hariç) yerli turist anlamında kapasitesinin çok çok üstünde misafiri ağırladıklarını biliyoruz, görüyoruz...

Alt yapı üst yapı hiçbir eksiklerinin kalmadığını, spor alanlarından kültür merkezlerine diyetisyen hizmetinden psikolog desteğine kadar Mudanyalıların her konuda yanında olduklarını da belirtti.

'Biz yönetimdeyken hiçbir Mudanyalı yatağa aç girmeyecek, hiçbir çocuk ağlamayacak' diyen Türkyılmaz, iddialı bir söz de etti; 'Biz görevdeyken kazanan her zaman Mudanya olacak'...

Evet ne diyelim Hayri Başkan'ın anlattıklarından hareketle yapılan olumlu işlerin, bizimde arkasında olduğumuzu ve sonuna kadar desteklediğimizi söylemek isterim.

TAŞ MEKTEP EĞİTİM YUVASI OLACAK

Toplantıda Taş Mektep'in işlevi hakkında bilgiler de verdi Türkyılmaz.

Mesela binanın ilk katının Dijital Kent Müzesi olacağını belirtti.

2. ve 3. katların ise tüm okulların konferans, seminer gibi etkinliklerini düzenleyeceği donatı alanlarına sahip olacağını söyledi.

Ayrıca köy enstitüsü ruhunun burada verilecek eğitimler ile yaşatılacağını da ekledi.

Ne diyelim böylesi eşsiz bir güzelliğe sahip yapının eğitim için değerlendirilecek olması bizler adına da sevindirici...

 2 DÖNEM DEDİM AMA HALK 3-4-5 DİYOR...

Yerel seçimin yapılması yaklaşık 3 yıl olmasına karşın bir gazetecinin '2 dönem için oy istediniz. 2 dönem bitince yeniden aday olacak mısınız?' sorusuna Türkyılmaz ilginç bir yanıt verdi. 2014 yılında yalnız 2 dönem için mührü istediğini belirten Türkyılmaz, yaptıkları hizmetlerin ardından Mudanyalıların birçoğunun teveccühünü kazandığını ve 3. 4. Hatta 5. Dönemde de kendisinin devam etmesini istediklerini söyledi.

Eeee tabi halkın isteği kırılmaz öyle değil mi?

Şaka bir yana parti aday gösterirse ki başarılı geçen 2 dönemin ardından yeniden aday gösterileceği kesin gibi gözüken Türkyılmaz, bu gidişle Nilüfer'in Mustafa Bozbey'i gibi olur...

MARMARA DENİZİ CAN ÇEKİŞİYOR

Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilik ve salya sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Türkyılmaz, çözüm için Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm şehirler ile topyekin bir mücadele içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Türkyılmaz, sorunun Nilüfer Deresi ile sanayi bölgelerinin arıtılmamış atıklarının denize dökülmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Gerçekten çok ciddi bir konu ve bu salya işi çözülemezse yakın bir zamanda suda oksijen azalmasından ötürü balık türlerinin de öleceği biliniyor.

Bu vesile ile Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Kocaeli'deki yetkililere seslenelim.

Marmara Denizi S.O.S. veriyor.

Denizimize sahip çıkalım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.