Hava Durumu

BEBKA’dan kalkınmaya gençlik aşısı

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 07:11

Bursa, Eskişehir, Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA) hayata geçirdiği projelerle adeta kalkınmaya gençlik aşısı yapıyor.

İstihdam garantili meslek kursları ve özel buluşmalarla, TR 41 bölgesinde girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefleyen BEBKA, bu sayede sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını da karşılamayı düşünüyor.

Tabii proje, sadece bununla da kalmayacak... Aynı zamanda ulusal ve uluslararası fonları bölgeye çekilerek gençler ekosisteme dâhil edilecek!

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da basın mensupları ile bir araya gelen BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, kurumunun kısa ve uzun vadedeki hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Hedeflerinin öncelikle genç projeciler yetiştirmek olduğunu dile getiren Durak, tüm kalkınma ajanslarının 2022-2023 temasının 'Genç İstihdamı' olduğunun da altını çizdi.

Türkiye'de gerçekten de genç nüfusun doğru bir şekilde, girişimcilik noktasında doğru yönlendirilmesi ve ihtiyaç duyduğu fonların sağlanması çok önemli...

Hayata geçirdikleri TR41 Beceri Geliştirme Programı, istihdam garantili mesleki eğitim kursları, mesleki eğitim çalıştayları, genç girişimcilere yönelik yazılım-kodlama programı ve kırsalda istihdamı artırma programı önemli örnekler olarak gösterilebilir.

Ayrıca verilen eğitimlerin yanı sıra kalkınma ajansları tarafından çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Bu teşviklerle gençlerin girişimci ruhları daha da ön plana çıkacaktır.

Yakın zamanda projelerin genişletilmesi için adımların atılacağını da belirten Durak, Gençlik Buluşmaları yapacaklarını, üniversitelerde öğrencilerle bir araya geleceklerini ve çeşitli organizasyonlarda başarılı iş insanları ile girişimci ruhlu gençleri buluşturarak onların ufkunu genişletmek istediklerinin altını çizdi.

Tabii bu projelerde kuru kuruya eğitim olmayacak...

Yani alacaksın bir genci… Ona girişimcilik hakkında bilgiler, eğitimler vereceksin. Ya sonra? ‘Hani sermaye’ dedirtmemek için, gençlerin ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanabilmeleri için de katkı sağlanacak.

İşte gerçekten burası çok önemli!

Güzel bir fikrin olsa da sermaye yoksa sen de yoksun demektir. İşte bu çok yönlü çalışmalar ile sorunlar sıfıra indirilmiş oluyor.

Bölgesel Girişim Sermayesi kapsamında girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerinin yolu da açılmış olacak.

BEBKA’yı hayata geçirdiği bu projelerden ötürü tebrik ederken bizler, yani kamuoyuna karşı sorumluluğu olan gazetecilere düşen ise böylesi faydalı çalışmaları haberlerimize, köşe yazılarımıza ve televizyon bültenlerine taşımak olmalıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.